Novosti - Original ili zamjenski toner?

Original ili zamjenski - moj-toner

Zašto postoji velika razlika u cijeni?

 
Originalni spremnici su profit proizvođača, točnije u svojoj cijeni imaju i uračunat trošak kojeg proizvođač ima za održavanje svog brend-a. Nakon detaljnih istraživanja proizvođači su morali nekako smisliti kako zaraditi novac što je dovelo do ideje da se postave više cijene tonera jer kada se jednom kupac obveže kupiti printer imat će obavezu kupovati i tonere (na sličan način su razmišljali i stručnjaci na razvijanju prodaje Playstation 4 - jeftinije prodaju uređaj i kasnije zarađuju na igrama i na godišnjoj prodaji internet pretplate).

Playstation je samo jedan u nizu primjera, najčešće se s razlikom u cijeni original i zamjenskih artikala susrećete u maloprodajnim trgovinama gdje kupujete original (poznati domaći ili strani brend) i zamjenski (trgovačku marku maloprodajnog lanca u kojem kupujete kao npr. K-plus, S-budget, K-classic itd.) proizvod.

Složit ćete se kako kod nekih proizvoda taj zamjenski proizvod je jednake kvalitete kao i original, a kod nekih je ta kvaliteta ispod razine pa dođemo na onu "koliko para, toliko muzike".

Takva situacija je i na tržištu original i zamjenskih tonera. S original tintama i tonerima ćete uvijek biti zadovoljni kvalitetom, ali ćete se isto tako uvijek pitati pa zar me tinta ili toner može koštati mjesečno ili godišnje 1000, 2000 ili više tisuća kuna, a printer sam platio/la 1000 kuna.

Tu dolazimo do zamjenskih tinti i tonera, koje nude mnoge trgovine baš kao i maloprodajni lanci trgovačke marke u svojim lancima. Oni su jeftiniji jer mnogi prodavači nemaju brend svojih tonera pa nemaju niti trošak oglašavanja, trošak kontrole kvalitete, trošak zamjene proizvoda duže od 30 dana itd. Neki čak garantiraju samo 14 dana.

Iz tog razloga čete često naići na zamjenske tonere na kojima ili nema nikakvog brenda ili je natpis samo na engleskom ili nema čak ničega na njima. U tom slučaju odmah znate da takav proizvod nije prošao kontrolu kvalitete i da nema sljedivost te ste ga mogli kupiti na još desetke mjesta, proizvod bi bio isti, samo bi se cijena razlikovala. Sve trgovine nabavile su ga iz istog izvora vodeći se samo najnižom cijenom ne mareći za kvalitetu i za uređaj koji posjedujete.
ADLER GOLD - najprodavaniji zamjenski toner u Hrvatskoj
 
ADLER - vodeći brand zamjenskih tonera u Hrvatskoj


Hoće li korištenje zamjenskih tonera utjecati na moju garanciju na printer?

Vrlo je malo načina i šanse su jako male da spremnik tonera može “pokidati” pisač, ali postoji mogućnost da se loša zamjenska tinta ili toner raspe ili prolije unutar printera pa će se dio proizvođača htjeti ograditi od toga i reći vam kako korištenjem zamjenskih tinti ili tonera gubite garanciju.

Proizvođač je zakonski dužan dati jamstvo barem 1 godinu na elektronske uređaje i oni ne smiju imati anti-konkurentne uvjete, dakle, svi proizvođači zakonski imaju jednake uvjete garancije. U ovom slučaju, čak i ako žele reći da je kvar uzrokovala zamjenska boja, ovlašteni servis proizvođača vašeg printera mora dokazati da je upravo zamjenski toner taj koji je prouzrokovao kvar na vašem printeru. Oni ne mogu samo navesti razlog za kvar - korištenje zamjenskih tonera već moraju angažirati inženjera (ako nemaju vlastitog) da utvrdi točan kvar i što ga je točno uzrokovalo. Ako je greška u printeru onda će njihov servis riješiti problem, ako je problem u patroni onda će jamstvo vašeg dobavljača zamjenskih tinti ili tonera pokriti troškove servisa.

Zato ako su Vaš prvi odabir zamjenske tinte ili toneri pažljivo birajte dobavljača.

Original ili zamjensk mojtoner

Sigurna kupnja putem stranice www.moj-toner.com

Na stranici moj-toner.com pronaći ćete veliki izbor original i zamjenskih tinti i tonera renomiranih svjetskih brendova te ADLER vodeći brend zamjenskih tinti i tonera u Hrvatskoj na koji vam Moj-toner osigurava GODINU DANA GARANCIJE te također na uređaj u kojem koristite ADLER zamjensku tintu ili toner.

Kako biste se lakše snašli oko same kupnje za Vas smo pripremili i VIDEO kako kupiti!


Nadamo se da smo Vam uspjeli pomoći oko dileme koji toner ili tinta je za Vas bolje rješenje, neovisno o Vašem izboru stojimo Vam na raspolaganju.

TVOJ Moj-toner TIM!

Natrag na novosti