Novosti - Najbolji multifunkcijski printeri
*Besplatna dostava za narudžbe iznad 250 kn
Info kontakt:
toner@moj-toner.com

Najbolji multifunkcijski printeri

 

topPored printera, potreban vam je kopir uređaj, skener, a ponekad i fax? Sve te poslove može uraditi samo jedan uređaj - multifunkcijski printer, poznat i kao AIO (all-in-one). Svaki multifunkcijski printer može obavljati ulogu kopira i skenera, dok određeni modeli, prvenstveno poslovni, mogu zamijeniti i fax.

Na tržištu je dostupan veliki izbor različitih modela multifunkcijskih printera pa odabir pravog modela nije baš jednostavan zadatak. Evo o čemu biste pritom trebali razmisliti:

Je li vam potreban kućni ili poslovni AIO printer?

Najbolji kriterij za odabir multifunkcijskih printera je njihova namjena. Da li ćete printer koristiti u privatne ili poslovne svrhe ili možda za oboje?

Ukoliko tražite ˝kućni˝ multifunkcijski printer, vjerojatno vam je važna kvaliteta fotografija, što u prijevodu znači da želite tintni, tj. ink-jet printer. Najviše vas zanima ispis fotografija i želite ih printati s različitih izvora, kao što su USB, memorijska kartica ili fotoaparat? U tom slučaju vam je potreban multifunkcijski printer foto lab kvalitete.

Kada tražite multifunkcijski printer isključivo za ured, vjerojatno vam je tekst mnogo važniji od fotografije. To znači da želite laserski printer ili printer laser klase (uključujući LED i solid ink printer pa čak i poneki ink-jet). U idealnoj varijanti, takav printer ima funkciju faxa i e-maila te automatsko umetanje dokumenata (ADF) kako biste mogli skenirati, kopirati, faksirati i poslati e-mailom dokumente s više stranica.

Ako vam je potreban multifunkcijski printer za dvojnu uporabu u uredu i kod kuće, naša preporuka je da odaberete ink-jet printer zbog kvalitete ispisa fotografije, i to model koji ima i neka svojstva uredskog printera, kao što su ADF i fax modem.

Funkcije i svojstva

Nakon što ste odlučili je li vam potreban multifunkcijski printer kućnog ili uredskog tipa, veoma je korisno napraviti popis funkcija i osobina printera koje su vam zapravo potrebne. Printanje, skeniranje i kopiranje su funkcije koje se podrazumijevaju, ali ni to nije baš tako jednostavno kao što se čini. Naprimjer, neki multifunkcijski printeri ograničeni su na skeniranje putem USB konekcije. Stoga, ako se planirate povezivati preko mreže, vodite računa da vaš printer podržava funkciju skeniranja u mrežnom načinu rada.

Da biste pomoću njih kopirali, pojedinim modelima multifunkcijskih printera potrebno je računalo. Ukoliko želite kopirati bez ovisnosti o računalu, potrudite se da vaš multifunkcijski printer može funkcionirati kao samostalni kopirni uređaj.

Funkcija e-maila također se može koristiti dvojako. Direktna e-mail funkcija omogućava vam da skenirate neki dokument i pošaljete ga e-mailom direktno vašem pružatelju internet usluga (ISP). S druge strane, jeftiniji multifunkcijski printeri najčešće funkcioniraju na način da morate otvoriti vaš e-mail na računalu i u prilog e-maila dodati skenirani dokument te ga tako poslati. Zapamtite da funkcija direktnog slanja skeniranih dokumenata e-mailom ne funkcionira sa svim ISP-ovima tako da prije kupnje trebate provjeriti i ovu opciju.

Većina multifunkcijskih printera ima površinu koja je prilagođena samo za skeniranje fotografija ili jednostranih dokumenata. Ako radite s dokumentima koji imaju više stranica i želite ih na jednostavan i brz način skenirati, kopirati, faksirati ili poslati e-mailom potrebna vam je funkcija automatskog umetanja dokumenata (ADF) pa obratite pozornost i na to.

Ispis u boji

Ako nikad ne printate u boji, nema razloga da trošite novac na ovu funkciju. Međutim, znajte da mnogi multifunkcijski laserski printeri u boji imaju kvalitetu koja je dovoljna za ispis marketinških materijala što će vam biti jeftinije nego ispis manjih količina ovakvih materijala u lokalnoj kopirnici.

Opcije povezivanja

Kao dodatak USB ulazu, mnogi multifunkcijski printeri imaju Ethernet i/ili wi-fi za jednostavnije dijeljenje dokumenata. Ako preferirate wi-fi, imajte na umu da s bežičnom pristupnom točkom na vašoj mreži možete za printanje koristiti bilo koji printer ili multifunkcijski printer na toj mreži, bez obzira da li taj printer ima wi-fi. I dok pojedini modeli multifunkcijskih printera imaju wi-fi direct ili njegov ekvivalent koji omogućuje kompatibilnim uređajima spajanje s njima i bez bežične pristupne točke, također su na tržištu i multifunkcijski printeri koji koriste NFC (Near-Field Communication) tehnologiju, što znači da je dovoljno da približite vaš mobitel ili tablet printeru i tako započnete ispis.

Veličina printera

Multifunkcijski printeri su mnogo većih dimenzija nego obični laserski printeri, a neki od njih mogu biti tako visoki da će vam se doimati poput tornja na vašem radnom stolu. Iako ih nećete baš često premještati, ipak je preporučljivo provjeriti veličinu i težinu multifunkcijskog printera.

Troškovi

Cijena multifunkcijskih printera kreće se od početnih 400 kuna za tintne i 1000 kuna za laserske modele pa do nekoliko tisuća kuna za najskuplje modele koji nude bolju kvalitetu ispisa, trajnost i bolje karakteristike. Također je preporučljivo uzeti u obzir broj stranica koje se mogu ispisati s jednim punjenjem tinte/tonera što možete pronaći u specifikacijama. Bez obzira tražite li kućni ili uredski printer, dobro mjesto za početak vaše potrage je lista najboljih multifunkcijskih printera koju smo pripremili samo za vas:

 

HP OfficeJet Pro 8710 - povoljan profesionalni multifunkcijski printer u boji!

8710Univerzalni HP multifunkcijski printer koji daje fotografije s profesionalnom kvalitetom ispisa i to s 50% nižom cijenom po stranici u odnosu na laserske printere. Brzinom i rezolucijom ispisa ipak pomalo zaostaje za printerima laserske klase. Omogućava visoku produktivnost i pomaže vam da se izborite s velikom količinom posla.

 Funkcije: printer, kopir, skener, fax

Zaslon: 2.65”, touchscreen 

Catridge: 4 ( crna, cijan, magenta, žuta)

Brzina ispisa: 22 ppm (crno-bijelo); 18 ppm (u boji)

Brzina skeniranja: 8 ipm (jednostrano); 4 ipm (dvostrano)

Povezivanje: Ethernet, Wi-Fi 802.11b/g/n

Tip printera: tintni

Potrošni materijal: HP 952 Black OfficeJet Ink Cartridge (~1000 stranica); HP 952 Cyan OfficeJet Ink Cartridge; HP 952 Magenta OfficeJet Ink Cartridge; HP 952 Yellow OfficeJet Ink Cartridge (~700 stranica); HP 952XL Black OfficeJet Ink Cartridge (~2000 stranica); HP 952XL Cyan OfficeJet Ink Cartridge; HP 952XL Magenta OfficeJet Ink Cartridge; HP 952XL Yellow OfficeJet Ink Cartridge (~1600 stranica)

Dimenzije: 500.3 x 403.8 x 317.5 mm

Težina: 11.54 kg

cijena na moj-toner.com: 1.170,31 kn s PDV-om

 

Brother MFC-L6800DW - najmarljiviji radnik u vašem uredu!

6800Namijenjen za velike količine posla. Dvostrano skeniranje i opcija automatskog umetanja dokumenata za skeniranja kapaciteta 80 stranica. Odličan izbor funkcija za povezivanje, velika brzina skeniranja i razumna cijena ispisa po stranici ključne su značajke ovog multifunkcijskog printera. Ovaj uređaj nudi vam dobitnu kombinaciju brzine, dugog radnog ciklusa, konkurentnih troškova održavanja i solidne kvalitete ispisa teksta. Kao i kod ostalih monokromatskih printera, kvaliteta ispisa grafike nije mu jača strana.

Funkcije: printer, kopir, skener

Zaslon: 3.7", touchscreen

Catridge: 1

Brzina ispisa: 41 ppm

Brzina skeniranja: 50 ipm (crno-bijelo); 20 ipm (u boji)

Povezivanje: USB, Ethernet, wi-fi, wi-fi direct

Tip printera: laserski

Potrošni materijal: ulazni toner – do 8.000 stranica, standardni toner (TN-3430) – do 3.000 stranica, toner visokog prinosa (TN-3480) – do 8.000 stranica, toner iznimno visokog prinosa (TN-3512) – do 12.000 stranica

Dimenzije: 495 x 427 x 518 mm

Težina: 18.9 kg

cijena na moj-toner.com: 6.902,00 kn s PDV-om

 

CANON PIXMA TS9120 - kućni printer premium klase koji ima sve!

9120Kompaktni AIO printer koji je veoma pogodan za kućnu uporabu, ali i za manje zahtjevne uredske poslove. Prvo što ćete primijetiti je touchscreen zaslon u boji veličine 5”. CANON PIXMA TS9120 nudi zavidnu brzinu kopiranja i skeniranja, a jedina zamjerka odnosi se na tanku i neuvjerljivu kasetu za papir.

Funkcije: printer, kopir, skener

Zaslon: 5˝, touchscreen

Catridge: 6 (pigment crna, crna, foto plava, cijan, magenta i žuta)

Brzina ispisa: 0:26 (crno-bijelo); 1:57 (u boji)

Brzina skeniranja: 0:07 (crno-bijelo); 0:37 (u boji)

Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b/g/n, USB 2.0, Ethernet

Tip printera: tintni

Potrošni materijal: PGI-280 Pigment Black Ink (~ 750 stranica) , CLI-281 Dye Based Inks (~ 1562 slike veličine 4 x 6”)

Dimenzije: 373.3 x 325.1 x 142.2 mm

Težina: 6.62 kg

 

Epson WorkForce Pro WF-4740 - Veliki izbor mogućnosti za povezivanje!

4740Povežite se koristeći wi-fi, Ethernet, USB, wi-fi direct ili NFC. PrecisionCore tehnologija glave pisača omogućuje visoku kvalitetu ispisa pri velikoj brzini te čini ovaj model višestruko bržim u odnosu na tradicionalne tintne pisače. Mala veličina izlazne ladice i nedostatak višenamjenske ladice mogle bi se svrstati među najčešće primjedbe korisnika.

Funkcije: printer, kopir, skener, fax

Zaslon: 4.3", touchscreen

Catridge: 4 ( crna, cijan, magenta i žuta)

Brzina ispisa: 24 ppm (crno-bijelo); 22 (u boji)

Povezivanje: wi-fi, Ethernet, wi-fi direct, USB, NFC

Tip printera: tintni

Potrošni materijal: 802 DURABrite Ultra Standard-Capacity Ink Cartridge Multi Pack (~ 750 stranica crni tekst i ~650 stranica u boji)

Dimenzije: 424.1 x 388.6 x 330.2 mm

Težina: 11.8 kg

 

CANON MAXIFY MB5420 - idealan za male urede!

5420Dizajniran je da udovolji potrebama malih ureda koji imaju do devet zaposlenika. Ima dva spremnika za papir kapaciteta po 250 listova. Ovaj model odlikuje veoma kvalitetan ispis slika te brzina printanja i kopiranja, jednostranog i dvostranog, za razliku od skeniranja gdje bi brzina mogla biti i malo veća. S maksimalnim radnim ciklusom od 30,000 stranica mjesečno, MAXIFY MB5420 će zadovoljiti sve vaše poslovne potrebe.

Funkcije: printanje, kopiranje, skeniranje, faksiranje

Zaslon: 3.5˝, touchscreen

Catridge: 4

Brzina ispisa: 0:17 (crno-bijelo); 2:05 (foto)

Brzina skeniranja: 0:07 (crno-bijelo); 0:13 (u boji)

Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b/g/n, USB 2.0, Ethernet

Tip printera: tintni

Potrošni materijal: PGI-2200 Black - 29.1 ml (Std) / 70.9 ml (XL); PGI-2200 Cyan- 9.6 ml (Std) / 19.3 ml (XL); PGI-2200 Magenta - 9.6 ml (Std) / 19.3 ml (XL); PGI-2200 Yellow - 9.6 ml (Std) / 19.3 ml (XL); ispis do 2500 stranica crno-bijelo i 1500 stranica u boji (XL punjenje).

Dimenzije: 464.8 x 459.7 x 353 mm

Težina: 12.9 kg

 

Odabir adekvatnog multifunkcijskog printera uštedjet će vam vrijeme, prostor i novac. Kao polazna osnova za vašu mini-analizu mogu vam poslužiti informacije o brzini ispisa, dimenzijama, cijenama printera i kapacitetu ispisa po jednom punjenju tonera koje možete pogledati i usporediti u specifikacijama za svaki preporučeni model. Većina AIO printera koji su dostupni na tržištu ima zadovoljavajuću kvalitetu, ali vjerujemo kako će vam naša lista najboljih multifunkcijskih printera pomoći da odaberete baš onaj koji savršeno odgovara vašim potrebama.

Natrag na novosti