Moja košarica
Pogledajte košaricu
Košarica je prazna
Posebna ponuda! Ne zaboravite provjeriti aktualne akcije!
Moj toner
 

Kupiti rabljeno računalo ili ne?

 

Kupiti rabljeno računalo ili ne?

 
Kupiti rabljeno računalo ili ne?

Koliko  se isplati kupnja polovnog/rabljenog računala u odnosu na kupnju novog? Naravno, uvijek je sve bolje kupiti novo. Pod uvjetom da vas nije briga za novce jer ih imate dovoljno, pa i više od toga. Ipak, ako želite uštedjeti značajan iznos koji će vam ostati u kućnom budžetu i za neke druge namjene osim za kupnju računala, tada ćete željeti porazmisliti o kupnji polovnog računala. Evo nekih prednosti koje možete ostvariti pri takvoj kupnji:

1) Ušteda i više od 50% uz iste performanse

Pri kupnji polovnog tj .rabljenog računala možete uštedjeti više od 50% iznosa kojeg biste inače dali za kupnju novog računala, s tim da s polovnim računalom možete dobiti iste performanse (ili neznatno slabije) u odnosu na neko novo u istoj klasi.

2) Vijek trajanja

Polovna računala obično su stara tek 1-3 godine, što znači da vam mogu još služiti barem toliko (uz minimalno održavanje i razumnu uporabu).

3) Kompatibilnost sa starijim programima

Na polovnim računalima obično je instaliran operativni sustav prethodne generacije. Primjerice, umjesto aktualnih Windows 10 instaliran je Windows 8 ili 7. Što znači da ćete na njima bez problema moći pokrenuti starije igre i programe za koje nemate najnoviju licencu.

4) Idealno za djecu i početnike

Ako želite kupiti računalo kojim će se koristiti vaše dijete te njime učiniti prve korake u svijet IT tehnologije, tada neće željeti platiti veliki iznos za računalo koje bi ono svojom nepažnjom ili neznanjem moglo oštetiti. Slično kao i kod kupnje automobila, kupnja polovnog računala idealan je izbor za početnike koji se to tek uče koristiti.

5) Garancija

Kupnjom polovnog računala u specijaliziranom dućanu dobit ćete garanciju od 12 mjeseci – što je često isti vijek garancije koju biste dobili i za kupnju novog računala. Na taj način možete odbcaiti sve strahove i sumnje da vam polovno računalo neće raditi, da će biti neispravno i slično.