Moja košarica
Pogledajte košaricu
Košarica je prazna
Posebna ponuda! Ne zaboravite provjeriti aktualne akcije!
Moj toner
 

Novosti, savjeti i recenzije printera i tonera

 

Nagrada za najbolju web trgovinu 2017 u kategoriji School & Office: moj-toner.com

Nagrada za najbolju web trgovinu 2017 u kategoriji School & Office: moj-toner.comNagrada za najbolju web trgovinu 2017 u kategoriji School & Office: moj-toner.com

#WTG2017

05.04.2017


Poznati su pobjednici natjecanja SHOPPER'S MIND WEB TRGOVAC GODINE 2017!

U ovom trenutku se na konferenciji Shopper's Mind Ecommerce Day 2017 zaključilo najveće natjecanje na području web trgovine u Hrvatskoj Web trgovac godine 2017. Prvi smo saznali tko su trgovci koji su osvojili prestižne nagrade i time dobili naziv najboljih na webu.

U natjecanju Web trgovac godine 2017 sudjelovalo je 50 najpoznatijih web trgovina a izboru pobjednika pridonijelo je 22.437 anketiranih hrvatskih potrošača.

Podijeljeno je još 17 nagrada u ostalim kategorijama, ali i bogati nagradni fond u vrijednosti 37.000 kuna.

O pobjednicima je odlučivalo više od 22.000 web kupaca

U natjecanju Web trgovac godine 2017 sudjelovalo je 50 najpoznatijih web trgovina, a u izboru pobjednika presudilo je 22.437 potrošača i stručna komisija. Pregled svih nagrađenih trgovina možete pogledati niže:

Nagrade po kategorijama – Shopper’s Mind Category Awards

The Shopper’s Mind Category Award, Audio & Video: sonusart.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Automoto: silux.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Books: superknjizara.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Health & Beauty: malinca.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Gifts & Fun: partypops.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Home & Garden: namjestaj.hr
The Shopper’s Mind Category Award, IT & Consumer electronics: conrad.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Kids & Family: agrotoys.eu
The Shopper’s Mind Category Award, Pets: zooplus.hr
The Shopper’s Mind Category Award, School & Office: moj-toner.com
The Shopper’s Mind Category Award, Sports equipment: ferivisport.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Telco & Mobile: gizzmo.hr
The Shopper’s Mind Category Award, Web shopping mall: ekupi.hr
 

 

Posebne Shopper’s Mind nagrade

The Shopper’s Mind 3rd People’s Choice Award: superknjizara.hr
The Shopper’s Mind 2nd People’s Choice Award: moj-toner.com
The Shopper’s Mind 1st People’s Choice Award: salonatech.com
The Shopper’s Mind Committee Award: mall.hr
Uoči dodjele okupila se i stručna komisija

Izbor najboljih web trgovaca objektivan je i transparentan, i temelji se na podacima najvećeg istraživanja web kupovine u regiji Shopper’s Mind kojeg poduzeće sMind d.o.o. provodi u suradnji s istraživačkom agencijom Valicon. U istraživanju je ove godine sudjelovalo 22.437 hrvatskih web kupaca.

Istraživanje je osnova izbora pobjednika natjecanja, a uoči same dodjele nagrada okupila se i stručna komisija koju su činili Davy Jerončič (Ceneje d.o.o.), Mario Frančešević (SeekandHit), Bernard Ivezić (Poslovni dnevnik), Marcel Majsan (Udruga eCommerce Hrvatska) i Josip Tvrtković (Valicon). Uloga komisije bila je pregledati rezultate istraživanja i potvrditi njihovu regularnost i legitimnost.

Kartice

KarticeKartice

Poštovani,

od danas i kod nas možete plaćati karticama Zagrebačke banke.

 

AKCIJE I PROMOCIJE !

Popis svih artikala na akciji možete pronaći na ovom LINKU

 

 

 

 

 

Objava dobitnika nagradne igre “Naručuj i osvoji Samsung S8”

Objava dobitnika nagradne igre “Naručuj i osvoji Samsung S8”

S ponosom možemo objaviti sretnu dobitnicu naše nagradne igre!!

10. listopada 2017. godine u nagradnom izvlačenju najviše sreće imala je gđica. Antonija Katičić te je danas, 20. listopada 2017. u prostorijama  naše tvrtke preuzela svoju vrijednu nagradu.

Tvrtka Mensis AV d.o.o. joj želi puno surfanja po web trgovinama sa novim Samsungom S8!!

Nagradna igra “Naručuj i osvoji Samsung S8”

Nagradna igra “Naručuj i osvoji Samsung S8”

Nismo sigurni jesu li bolji naši toneri ili Samsungov flagship Galaxy S8 
Riješi nas dileme.


Kako?
Kupnjom na www.moj-toner.com u razdoblju od 01.09.2017.-30.09.2017. godine. Sve realizirane web-narudžbe u navedenom periodu ulaze u naš bubanj za izvlačenje.

Zašto?
Jer možeš osvojiti super, super Samsung Galaxy S8. Trenutno najbolji android na tržištu, a mi ti ga darujemo. Uostalom, tko ne zna što je S8!!?

Koliko (kuna)?
Nije bitan iznos kupnje jer svi koji ostvare kupnju u navedenom razdoblju ulaze u nagradnu igru ali ostvariš li više kupnji šanse su ti veće. Zato kupuj, kupuj i kuuuupuj !!!!

Izvlačenje dobitnika nagradne igre biti će dana 10.10.2017. u 14:00 sati. u prostorijama tvrtke Mensis AV d.o.o. u Zagrebu, Slavonska avenija 19.

Pravila nagradne igre možeš pročitati OVDJE

PRAVILA nagradne igre “Naručuj i osvoji Samsung S8”

PRAVILA nagradne igre “Naručuj i osvoji Samsung S8”

KLASA: UP/I-460-02/17-01/456
URBROJ: 513-07-21-01/17-3
Zagreb, 17. kolovoza 2017.
Temeljem članka 69. Zakona o igrama na sreću (NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) Mensis AV d.o.o., Markuševečka cesta 20C, 10000 Zagreb, OIB: 66411260710 donosi sljedeća:

 

PRAVILA NAGRADNE IGRE 

 

“Naručuj I osvoji Samsung S8”

 

Članak 1. Svrha priređivanja nagradne igre „Naručuj I osvoji Samsung S8“ (dalje u tekstu: Nagradna igra) je ostvarivanje promidžbenih učinaka Priređivača.

Članak 2. Nagradna igra trajat će od 1.09.2017. do 30.9.2017. godine, zaključno do 24:00 h.
Nagradni fond

Članak 3. Fond nagrada Nagradne igre, po tržišnim cijenama proizvoda i usluga važećim u trenutku podnošenja zahtjeva Ministarstvu financija za izdavanje odobrenja u ukupnoj vrijednosti iznosi 5.000,00 kn. Nagradni fond sastoji se od sljedećih nagrada: Mobilni telefon Samsung galaxy S8 UKUPNO 5.000,00 kn
Priređivač ne može nagrade zamijeniti za novac niti neki drugi oblik nagrade.
Priređivač se obvezuje 5% utvrđene vrijednosti nagradnog fonda odmah uplatiti u korist Hrvatskog crvenog križa.

Članak 4. U Nagradnoj igri mogu sudjelovati svi kupci MOJ-TONER.COM Internet trgovine (dalje u tekstu Kupci), koji naprave narudžbu na Internet trgovini MOJ-TONER.COM u vremenskom periodu nagradne igre i zaključe kupnju uplatom. U Nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici Mensis AV d.o.o. te članovi njihove uže obitelji (roditelji, supružnici, djeca, sestre i braća). Sudionici u Nagradnoj igri sudjelovanjem pristaju na prikupljanje, uporabu i objavu svojih osobnih podataka (ime, prezime, adresa i broj telefona). Sudionici u Nagradnoj igri-dobitnici- prihvaćaju obveze objave imena i fotografija za potrebe Priređivača nagradne igre

Članak 5. Sudjelovanje u Nagradnoj igri ostvaruju Kupci, koji za vrijeme trajanja Nagradne igre ostvare kupnju. Ukoliko Korisnik ostvari više kupnji u smislu prethodnog stavka ovog članka, a za vrijeme trajanja Nagradne igre, sve kupnje ući će pojedinačno u izvlačenje nagrada. Sudionici će navedene informacije o nagradnoj igri dobiti putem pisanog materijala koji će biti izravno distribuiran na njihove adrese, na društvenim mrežama (Facebook, Twitter) te na web stranicama www.moj-toner.com
Način izvlačenja nagrada

Članak 6. Nakon proteka roka za sudjelovanje u Nagradnoj igri sve prikupljene transakcije iz članka 5. ovih Pravila izvlačit će se slučajnim odabirom izvlačenjem iz bubnja uz nazočnost tročlane komisije imenovane od strane Uprave Priređivača (dalje u tekstu: Komisija).

Vrijeme i mjesto izvlačenja nagrada

Članak 7. Izvlačenje nagrada organizirat će se 10.10.2017. u 14:00 sati. u prostorijama Mensis AV d.o.o., Slavonska av.19, 10000 Zagreb. Tročlana komisija nadzire izvlačenje nagrada, naznačenih u čl. 3. ovih Pravila, te o tijeku javnog izvlačenja vode zapisnik. Sve transakcije koje sudjeluju u Nagradnoj igri podložne su provjeri.

Članak 8. Sudionici u Nagradnoj igri nemaju pravo zahtijevati drugačije nagrade ili u većim količinama od onih predviđenih ovim Pravilima.

Članak 9. Priređivač nagradne igre osigurava  objavljene nagrade u nagradnom fondu i jamči Dobitniku njihovu isporuku.

Članak 10. Dobitnici će biti telefonski i pisanim putem obaviješteni o dobivenoj nagradi i načinu preuzimanju nagrade u roku od 8 (osam) dana od dana izvlačenja Dobitnika nagrada. Dobitnik nagrade, s prebivalištem u Zagrebu i zagrebačkoj županiji osobno podiže nagradu na adresi Mensis AV d.o.o., Slavonska avenija 19, 10000 Zagreb, dok se Dobitnicima nagrade s prebivalištem izvan Zagreba i zagrebačke županije nagrada dostavlja poštom na posljednju poznatu adresu dostavljenu Priređivaču. Dobitnik u Nagradnoj igri, koji je ispunio uvjete utvrđene ovim Pravilima, treba preuzeti nagradu u roku od 30 ( trideset) dana od dana primitka pisane obavijesti o dobivenoj nagradi. Ukoliko Dobitnik nagrade ne podigne nagradu u roku iz prethodnog stavka ovog članka , Priređivač će ih ponovno u roku od 8 (osam) dana od isteka roka iz prethodnog stavka ovog članka obavijestiti o dobitku i pravu da ga preuzme u roku od 10 (deset) dana. Po isteku naknadnog roka od 10 (deset) dana Dobitnik gubi pravo preuzimanja ostvarene nagrade. Ako Dobitnik ni u naknadnom roku ne podigne nagradu, gubi pravo na nagradu, a Priređivač je dužan popis nepodignutih nagrada dostaviti Ministarstvu financija. Ukoliko je Dobitnik nagrade iz ove Nagradne igre maloljetan na dan izvlačenja nagrade, nagrada glasi na ime roditelja ili zakonskog zastupnika, te ju on i preuzima u ime Dobitnika.

Članak 11. Nagradna igra može se otkazati, prekinuti ili staviti u stanje mirovanja iz opravdanih razloga i u iznimnim okolnostima, zbog nastupa više sile, kada to na zahtjev Priređivača odobri Ministarstvo financija Pod višom silom podrazumijevaju se nastup izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti, izbjeći i otkloniti. Promjenu pravila nagradne igre Priređivač će objaviti na isti način na koji je objavio pravila nagradne igre.

Članak 12. U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje Sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijeliti će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo Sudionika. Nagradni fond u vrijednosti većoj od 5.000,00 kn koji nakon završetka nagradne igre (nakon isteka roka za podizanje nagrada, prekida nagradne igre, otkazivanja ili stavljanja u stanje mirovanja) nije podijeljen, Priređivač će prodati na javnom natječaju, a sredstva ostvarena prodajom uplatiti u državni proračun u roku od 90 dana od dana isteka za podizanje nagrada. Prethodni stavak ovog članka ne odnosi se na nagradu kojoj je istekom određenog roka vrijednost postala ništava, odnosno ako je nagrada izgubila tržišnu vrijednost.

Članak 13. 4 Sve obveze Priređivača prema Dobitniku prestaju trenutkom preuzimanja nagrade od strane Dobitnika ili po njemu ovlaštene osobe, odnosno potpisom potvrde o preuzimanju nagrade, protekom naknadnog roka iz čl. 10. st. 3. ovih Pravila.

Članak 14. Sudjelovanjem u Nagradnoj igri svaki Sudionik prihvaća ova Pravila, te prava i obveze koja proizlaze iz njih. Pravila Nagradne igre primjenjuju se nakon dobivenog odobrenja Ministarstva financija, te će ih Priređivač prije početka Nagradne igre objaviti na web stranicama www.moj-toner.com, uz navođenje datuma izdavanja odobrenja, klase i urudžbenog broja pod kojim je izdano.

Članak 15. U slučaju spora između Sudionika Nagradne igre i Priređivača utvrđuje se nadležnost stvarno nadležnog suda u Zagrebu.

Članak 16. Priređivač nagradne igre obvezuje se zainteresiranim osobama omogućiti da se upoznaju s ovim Pravilima.

 

Kupiti rabljeno računalo ili ne?

Kupiti rabljeno računalo ili ne?

Koliko  se isplati kupnja polovnog/rabljenog računala u odnosu na kupnju novog? Naravno, uvijek je sve bolje kupiti novo. Pod uvjetom da vas nije briga za novce jer ih imate dovoljno, pa i više od toga. Ipak, ako želite uštedjeti značajan iznos koji će vam ostati u kućnom budžetu i za neke druge namjene osim za kupnju računala, tada ćete željeti porazmisliti o kupnji polovnog računala. Evo nekih prednosti koje možete ostvariti pri takvoj kupnji:

1) Ušteda i više od 50% uz iste performanse

Pri kupnji polovnog tj .rabljenog računala možete uštedjeti više od 50% iznosa kojeg biste inače dali za kupnju novog računala, s tim da s polovnim računalom možete dobiti iste performanse (ili neznatno slabije) u odnosu na neko novo u istoj klasi.

2) Vijek trajanja

Polovna računala obično su stara tek 1-3 godine, što znači da vam mogu još služiti barem toliko (uz minimalno održavanje i razumnu uporabu).

3) Kompatibilnost sa starijim programima

Na polovnim računalima obično je instaliran operativni sustav prethodne generacije. Primjerice, umjesto aktualnih Windows 10 instaliran je Windows 8 ili 7. Što znači da ćete na njima bez problema moći pokrenuti starije igre i programe za koje nemate najnoviju licencu.

4) Idealno za djecu i početnike

Ako želite kupiti računalo kojim će se koristiti vaše dijete te njime učiniti prve korake u svijet IT tehnologije, tada neće željeti platiti veliki iznos za računalo koje bi ono svojom nepažnjom ili neznanjem moglo oštetiti. Slično kao i kod kupnje automobila, kupnja polovnog računala idealan je izbor za početnike koji se to tek uče koristiti.

5) Garancija

Kupnjom polovnog računala u specijaliziranom dućanu dobit ćete garanciju od 12 mjeseci – što je često isti vijek garancije koju biste dobili i za kupnju novog računala. Na taj način možete odbcaiti sve strahove i sumnje da vam polovno računalo neće raditi, da će biti neispravno i slično.

Prednosti online nabave uredskog materijala

Prednosti online nabave uredskog materijala

Internet je donio revoluciju u gotovo svim aspektima života, pa tako i u načinu kupovine. Online mogućnost naručivanja je uvelike pojednostavnila način i postupak na koji obavljamo našu kupovinu. Zbog brojnih prednosti i pogodnosti internet kupovine, sve veći broj ljudi radije kupuje online nego u konvencionalnim prodavnicama. Puno je prednosti online kupovine, a u nastavku teksta ćemo nabrojati samo neke od njih na primjeru naručivanja uredskog pribora i potrošnih materijala.


Ne postoji radno vrijeme internet prodavaonice

Željene proizvode možete naručiti u bilo koje doba dana i bilo gdje se nalazili. Takva pogodnost najviše dolazi do izražaja kada tijekom svog radnog vremena primjetite da su vam zalihe nekih uredskih materijala pri kraju ili već potrošene, pa ćete nakon toga sjesti za računalo i odmah naručiti ono što vam treba. Ne morate raditi popis i nakon toga ići u kupovinu, a ako naručujete u prodavaonicama koje imaju skladište u Hrvatskoj, vrijeme isporuke će biti iznenađujuće kratko (u roku od max 48 sati ako se ne radi o otocima).


Ušteda vremena

Poznata izreka kaže: „Vrijeme je novac!“ i sigurno ste se već puno puta uvjerili u istinitost ove tvrdnje. Stoga, nemojte trošiti svoje vrijeme uzalud. Današnji način života je dosta ubrzan i često ne stignemo do trgovine nešto kupiti bilo da smo na poslu, fakultetu ili doma, te je tu velika prednost online kupnje jer u par klikova obavimo kupnju gdje god se nalazili. Tako nećete potrošiti cijelo popodne ili više u potrazi za željenim proizvodima. Znamo vrlo dobro kako je teško snaći se u mnoštvu šarenih polica koje nas najčešće mame prema najskupljim proizvodima.


Kupite odmah sve željene proizvode

Često smo svjedoci da u trgovini nema baš onog artikla kojeg želimo kupiti (a kolegica vam želi samo tu kemijsku ili bilježnicu i ni jednu drugu). To se događa iz razloga što je često skladište fizički udaljeno od same poslovnice ili poslovnica nema kapacitet da izloži apsolutno sve proizvode koje ima u ponudi. Da bi to izbjegli jednostavno kupujte online gdje imate sve proizvode sa detaljnim opisom i specifikacijama nadohvat ruke na jednostavan način. Ne morate ići u gužvu, voziti se po gustim prometnicama, gubiti vrijeme tražeći slobodno parkirno mjesto ili tražiti proizvode po policama raznih trgovina te na kraju nezadovoljni otići doma praznih ruku zbog toga što niste našli traženi proizvod.


Brzo uspoređivanje cijena

Znamo koliko je nekada teško pronaći pravu cijenu nekog proizvoda na polici, pogotovo ako se radi o sitnim stvarima poput olovaka, gumica, šiljila ili bilježnica sa raznih veličina i dezena. Ovakvim načinom nećete imati neugodna iznenađenja na blagajni (uostalom, u bilo kojem trenutku možete provjeriti iznos koji imate u košarici, pa zatim opet nastaviti kupovinu). Osim toga, jednim klikom možete cijenu jednog proizvoda usporediti s drugim ili pak proizvode u određenoj kategoriji poredati prema cijeni, uzlazno ili silazno.

Različite mogućnosti plaćanja


Na kraju dolazimo do najbitnije stavke, a to je plaćanje. Najpouzdanije internet trgovine nude mogućnost za sve vrste plaćanja: pouzećem, karticom/internet bankarstvom (jednokratno ili na rate), te virmanom (općom uplatnicom). Plaćanje pouzećem je super rješenje ako prvi puta naručujete u nekoj internet trgovini, a kada se uvjerite u vjerodostojnost i poštenje te trgovine, tada možete bez straha koristiti sve pogodnosti kartičnog plaćanja.

Savjeti za olakšavanje svakodnevice

Savjeti za olakšavanje svakodnevice

Da li ste školarac, student, uposlena osoba ili ste uspjeli već zaslužiti mirovinu, u potpunosti je svejedno kada se govori o današnjoj svakodnevnici. Ona je puna izazova i zahtjeva koje stavlja pred sve dobne skupine. Bilo to dijete koje tek izlazi iz okrilja vrtićkih blagodati ili srednjoškolac pun obveza, uposlenik velike tvrtke ili sam svoj majstor, svatko od nas je osuđen na puno pisanja, tipkanja, preuzimanja formulara, njihovih popunjavanja i onda beskrajne šetnje za ishođenjem onoga što mu treba. I u takvoj svakodnevnici koja nas je pogodila u 21. stoljeću skoro svaki čovjek u godini dana potroši bunt papira printajući sve ono što ga zatraže.

Printer kao pomagalo za školarce
Ako ste i sami mladi školarac ili ovo čitate kao roditelj nekoga od učenika, onda zasigurno morate znati i kako se sve više govori o raznim reformama školstva koje su lijepe na papirima, ali su još daleko od prakse. Djeca moraju sve više i više sama raditi, a unatoč tomu školstvo ih zakida za znanja koja su im potrebna za stjecanje životnih iskustava. Često su tako prepušteni sami sebi pa je svakodnevnica utjecala i na njihovo neizvršavanje ili nestizanje izvršavanja svih obveza i učenici posežu za kratkim sažecima lektira, raznim skriptama, zanimljivim primjerima ispita koji se pojave na internetu i tako si pokušavaju osigurati ili dodatna znanja ili ona dovoljna za dobivanje ocjene. Svima njima čitanje i rješavanje bilo čega po internetu (provjereno osobnim iskustvima) oduzima pažnju i baš samo jedan mali klik na neku od društvenih mreža pretvori se u veliki ostanak na njima. Stoga se odlučuju na printanje materijala i odlaze u razne fotokopiraonice i tamo ostavljaju hrpe novaca, a često su one daleko od kuće i obveze se moraju odgoditi. Nerijetko je potrebno isprintati i zadaću, napisati neki prijavni obrazac, nešto ponijeti sa sobom, pa zašto ne biste olakšali svojoj djeci nabavljanjem printera. Vjerujte, nije im to luksuz, već potreba. Nekoć davno trošilo se buntove i buntove trgovačkog papira, a sada je kupovina tonera sastavni dio vašeg obiteljskog proračuna i potrepština za vaše buduće intelektualce.

Dobro dođe svima
Morate u zdravstveno ili odnijeti potpisan ugovor, fotokopirati uplatu kredita, poslati oca ili djeda u mirovinsko, a unaprijed znate da će svašta nedostajati, ugledali ste super recept na internetu i nemate vremena prepisivati ga, a baš sada biste mogli to isprobati jer gosti samo što nisu stigli… Sve su to situacije koje pripadaju našoj svakodnevnici i bilo bi vam lakše uz printer u kući. Ne morate imati posebnu sobu ili ured da biste bili u korak s potrebama suvremenoga svijeta. Dovoljan vam je jedan manji kut u koji ćete staviti neki kutni radni stol s policom, na njemu smjestiti računalo, printer, papir, pokoju spajalicu, škare i selojtep i čak i vi imate svoj mini vrhunski organizirani ured. A dobro dođe svima. Što god vam zatreba moći ćete odraditi bez čekanja da svane novi dan i da uhvatite vremena otići negdje i čekati u dugom redu kako biste isprintali nekoliko slova. Ovako imate više vremena za sebe, obitelj i društveni život bez zle birokracije, a kako budete s lakoćom mijenjali tonere, tako ćete i s lakoćom  i novim elanom riješiti se barem jedne poteškoće u svome

Najbolji printeri u 2017/2018 godini

MojToner predstavlja Najbolji printer u 2017. godini

Sredina godine pravo je vrijeme za listu „Najbolji printer u 2017. godini“. Želite li modernizirati svoj ured, učiniti poslovanje brzim i pouzdanim ili jednostavno provjeriti jeste li u trendu kada je u pitanju glavna točka vašeg ureda – na pravom ste mjestu. Slijedi top 5 printera u režiji MojToner, ovisno o vrsti posla kojeg obavljate.

1. HP LaserJet Pro MFP M177fw

Kada jednostavnost čini zadovoljstvo, tehnologija upotpunjuje priču. Najbolji printer u 2017. godini za mala poduzeća i šarmantne obrte.

Mala tvornica nakita ili jedinstveni foto studio. Slastičarnica sa zdravim tortama ili lokalni autohtoni restorančić. 2017. godinu obilježava procvat jednostavnih poduzeća i obrta. Vaš je prostor jednostavno dizajniran. Vaša je usluga jednostavno kvalitetna. Vaš je printer koji jednostavno ističe priču koju pričate.

Dimenzije uređaja: 42.4 x 48.3 x 33 cm
Brzina ispisa crno-bijelo (normal, A4): 17 stranica u minuti
Brzina ispisa u boji (normal, A4): 4 stranice u minuti
Funkcionalnost: Printanje, kopiranje, skeniranje, wireless
Print tehnologija: Laser
Toner: HP130A (CF350A) crni toner, HP130A (CF351A) plavi toner, HP130A (CF352A) žuti toner, HP130A (CF353A) magenta toner

Ako želite:
-printati dokumente ili slike sa mobitela
-kompatibilnost sa Windows, Linux i MAC operativnim sustavima
-printati brošure, omotnice, razglednice, naljepnice, pozivnice i fotografije na obojenim, sjajnim, recikliranim, grubljim i običnim vrstama papira u vlastitom aranžmanu

Ovo je printer za vas.

Pogledajte video o korištenju HP Color LaserJet Pro MFP M177fw. https://youtu.be/a-9qexUB4oc

 

2. Brother MFC L2700DW

All in One uređaj u kojeg se možete pouzdati kada je riječ o printanju, kopiranju, skeniranju i faksiranju. Pravo rješenje za uredske zadatke. Postao je najbolji printer u 2017. godini za male i velike urede.

Iako ste se okrenuli modernijim načinima komunikacije poput maila, skypa i on line obrazaca, još uvijek narudžbe dolaze faxom. Naravno, na raspolaganju ste za sve klijente. Vaš brend sinonim je za pouzdanost.

Dimenzije printera: 40,9 x 39,9 x 31,7 cm
Brzina ispisa crno-bijelo (normal, A4): 27 stranica u minuti
Brzina ispisa u boji (normal, A4): nema ispisa u boji
Funkcionalnost: Printanje, kopiranje, skeniranje, faksiranje, wireless
Print tehnologija: Laser
Toner: crni toner TN2330 za cca 1200 stranica ili crni toner TN2350 za cca 2600 stranica, bubanj TN2325 za cca 12 000 stranica

Ako želite:
-osim printanja i kopiranja obavljati poslove faksiranja i skeniranja
-printati direktno sa mobilnog uređaja ili tableta
-brz i automatiziran obostrani ispis

Ovo je printer za vas.

Pogledajte video o korištenju Brother MFC-L2700dw. https://www.youtube.com/watch?v=r37jnConvx4

 

3. Epson Stylus SX425w

Printer, kopirka i skener - dobre karakteristike u jednom uređaju. Dodajmo i pristupačnu cijenu i dobili smo najbolji printer u 2017. godini.

Uredski prostor skromne prostranjenosti ograničio vas je u nabavi ključnih uredskih pomagala. Svjesni ste da posao uključuje ponešto printanja i kopiranja, a dobro bi došao i skener. Cijena je razumna. Potragu možete ovdje završiti.

Dimenzije printera: 450‎ x 342 x 182 mm
Brzina ispisa crno-bijelo (normal, A4): 35 stranica u minuti
Brzina ispisa u boji (normal, A4): 15 stranica u minuti
Funkcionalnost: Printanje, kopiranje, skeniranje, wireless
Print tehnologija: Inkjet
Tinta: T1281 crna tinta, T1282 plava tinta, T1284 žuta tinta, T1283 magenta tinta

Ako želite:
-jedan uređaj koji printa, kopira i skenira
-da printer stoji u hodniku ili drugom mjestu koji nije nužno radni stol (wireless funkcija)
-ispisati fotografije kao da su izašle iz foto studia

Ovo je printer za vas.


Pogledajte video o korištenju Epson Stylus SX425w.  https://youtu.be/s4wwspb7hkk

 

4. HP DeskJet Ink Advantage 3775 All-in-One

Najmanji printer na svijetu. Najbolji printer u 2017. godini za millennialse, bloggere te influencere u raznim područjima.

Era blogova i blogera živi svoj puni sjaj. Instagram vrišti od životopisnih slika raznih dijelova svijeta. Od uspomena na luda putovanja i ukusnu hranu do trenutaka sreće i trenutaka ponosa koje dijelite sa svojim pratiteljima. Ovo je vaših 5 minuta. Dopustite uspomenama da izađu na svijetlo dana. Preselite ih na stvarna mjesta.

Dimenzije printera: 42,5 x 17,8 x 13,7 cm
Brzina ispisa crno-bijelo (normal, A4) : 8 stranica u minuti
Brzina ispisa u boji (normal, A4): 5,5 stranica u minuti
Funkcionalnost: Printanje, kopiranje, skeniranje, wireless
Print tehnologija: HP Thermal Inkjet
Tinta: HP652 crna tinta, HP652 tri-color tinta (plava, žuta i magenta)

Ako želite:
-printati direktno sa mobilnog uređaja ili tableta
-sastaviti personalizirane foto albume te upotpuniti prazne zidove
-mali printer koji ne zauzima pola radnog stola ili kojeg možete pospremiti u ladicu, ako vam se tako hoće

Ovo je printer za vas.

Pogledajte video o korištenju HP DeskJet Ink Advantage 3775 All-in-One Printer. https://youtu.be/Oie-spYARW4


5. HP LaserJet Pro M402dn

Kada je vrijeme novac, brzina se cijeni. Najbolji printer u 2017. godini za ured sa masom isprintanih dokumenata dnevno.

Vaš ured je uglavnom crno-bijeli svijet. Ugovori, računi, ponude, otpremnice i još mnoštvo sličnih dokumenata zahtjeva brzinu ispisa još danas. Po mogućnosti u minuti. Jednostavno i brzo. Bez kerefeka u boji. Sad. Odmah.

Dimenzije printera: 38,1 x 63,5 x 24,1 cm
Brzina ispisa crno-bijelo (normal, A4): 40 stranica u minuti
Brzina ispisa u boji (normal, A4): nema ispisa u boji
Funkcionalnost: Printanje + uključena opcija printanja sa mobitela
Print tehnologija: Laser
Toner: HP26A (CF226A) crni toner za cca 3000 stranica , HP26X (CF226X) crni toner za cca 9000 stranica (bubanj je sastavni dio tonera)

Ako želite:
-brzo isprintati veću količinu dokumenata/omotnica
-često printati dokumente obostrano
-printati direktno sa pametnog telefona ili tableta

Ovo je printer za vas.


Pogledajte video o korištenju HP LaserJet Pro M402dn.  https://youtu.be/LdTN-KIlPsw

 

Za dodatne informacije o printerima, tonerima i tintama te uredskom materijalu, kontaktirajte nas na toner@moj-toner.com ili na 01 2452 703.

Najbolji printeri u 2015/2016 godini

Najbolji od najboljih 2015/2016 – naše preporuke printera

 

Koja je dobitna kombinacija kada je u pitanju izvedba, kvaliteta, vrijednost, rezultat ispisa te dodatni benefiti uređaja?

 

Odgovore smo potražili testirajući najpopularnije uređaje trenutno dostupne u RH i na Balkanu.

 

Apsolutni pobjednik testiranja dolazi od HP-ovih čarobnjaka i to u verziji Officejet Pro 8610 (ink jet). Ovaj printer nudi brzi ispis u boji, uz povoljnu cijenu po stranici, te sve potrebne napredne funkcije kao duplex ispis, kopiranje, skeniranje, wi-fi, USB ulaz.

Razlog pobjede su primjerci visokokvalitetnih ispisa i scanova dokumenata. No, osim toga, ova moćna mašina cjelokupni print posao odradit će impresivnom brzinom. Profesionalcima u manjim uredima ne smije proći nezapaženo. Cijene i više detalja o ovom printeru možete pronaći na ovom LINKU.

Glavni zgoditak u domeni printanja fotografija dolazi iz Canona pod imenom Canon Pixma Pro100 (ink jet). Ovaj mališan namijenjen je svim zaljubljenicima u fotke, koji svoj hobby planiraju podignuti na bolju razinu. Uz to, ima i još jednu vrlinu. Fotografije se mogu printati na CD, DVD i blue ray diskove. To je vijest koja će oduševiti sve prave zaljubljenike u moderna i interaktivna čuda tehnologije.

Cijene i više detalja o ovom printeru možete pronaći na ovom LINKU.

Primjer best budget printera, zasigurno je Canon Image Class MF217W (laser) iz Canona. Ovaj Multifunkcijski uređaj (print, copy, scan, fax) iskazao se sa korektnim rezultatima u pogledu printanja, kopiranja i skeniranja, uz minimalne troškove. Zadovoljit će kako privatne, tako i pravne korisnike, ukoliko ne trebate ispis u boji.

Cijene i više detalja o ovom printeru možete pronaći na ovom LINKU.

Canonov Image Class osvaja nas u još jednoj kategoriji. Poslovni korisnici koji nastoje održati balans između troškova održavanja i kvalitete ispisa, malo je reći da će se oduševiti modelom Canon MF229dw (print, copy, scan, fax). Kao i prethodni uređaj nudi samo crno-bijeli ispis uz dodatak duplex ispisa i nešto veću brzinu. Za ovaj uređaj potreban je toner CF283X sa 60% više ispisa i dostupan je kod nas po cijeni od 111,20 +pdv.

Cijene i više detalja o ovom printeru možete pronaći na ovom LINKU.

Ukoliko ste više 'into the printanje' većih formata (A3), posao će majstorski odraditi Brother MFC-J5620DW (ink jet).

Još ako se radi o ispisu u boji, sa ovom zvjerkom možete ispisati do 27 stranica u minuti, a nudi i sve dodatke za komforan rad (USB i Memory card print i scan, LAN, WI-FI, AirPrint). Prilično impresivno zar ne?

Kao njegove prednosti možemo navesti brzinu ispisa, cijenu ispisa po stranici, kapacitet ladica za papir, kompaktnu veličinu, ispis sa USB-a, memorijskih kartica, wi-fi direct..

Kvaliteta ispisa je korektna, možda neće zadovoljiti najzahtjevnije korisnike kod ispisa fotografija.

Cijene i više detalja o ovom printeru možete pronaći na ovom LINKU.

 

Ricoh/Nashuatec gel za pisače na akciji

Ricoh/Nashuatec gel za pisače na akciji

Komplet original gel tonera GC31 za samo 899,00kn

NOVO!  Tintni printer u boji - Lomond Office Evojet 2

NOVO!  Tintni printer u boji - Lomond Office Evojet 2

Najbrži stolni printer na svijetu stigao je i u Hrvatsku!


Najbrži Inkjet printer, Lomond Evojet Office 2, baziran na Memjet tehnologiji stigao je u Hrvatsku u našoj ekskluzivnoj distribuciji.
Idealan za poslovne korisnike koji traže najbrži ispis, uz Memjet tehnologiju koja je srce ovog uređaja te omogućava printanje dokumenata u boji u začuđujućem roku od 60 stranica po minuti bez obzira na potrebnu količnu tinte.
To je moguće zbog jedinstvene  222.8 mm široke Memjet ispisne glave koja uključuje 70,000 ispisnih mlaznica što je 17 puta više od drugih tintnih pisača na tržištu.
Mlaznice proizvode 11,000 mikrokapljica tinte svake sekunde, dakle ukupno 704 milijuna kapljica iz ispisne glave stvara efekt vodopada koji pruža Lomond EvoJet K2 Office Printeru neusporedivu brzinu, no istovremeno visoku kvalitetu ispisa u razlučivosti 1600x1600 točaka po inču.
Umjesto pomicanja preko papira, što je slučaj kod standardnih uređaja, ispisna glava je statična dok se papir pomiče. U konačnici rezultat je iznimna izdržljivost uređaja.


Memjet tehnologija u srcu Lomond EvoJet K2 Office Printera prepoznata je diljem svijeta. Ova tehnologija osvjila je nagradu 'Best of What's New' od strane 'Popular Science-a', te  2011.g. nagradu 'Intertech Technology Award'. 
Stručnjaci diljem svijeta dodijelili su ovom printeru najviše ocjenu, neki od komentara su bili:

„ Nakon što vidite Lomond printer i njegovu žestoku brzinu sve ostalo djeluje sporo. Doista nadrealno iskustvo.“ (TonerGiant)
„ Osim što je najbrži printer koji smo ikada testirali EvoJet Office radi kvalitetan ispis za cijenu kikirikija. To je budućnost inkjet ispisa.“  (expertreviews.co.uk)


Međutim, performanse Lomond EvoJet K2 Office printera nisu jedina odlična značajka uređaja. To su i iznimno niski troškovi rada na kojima tvrtke mogu profitirati.
M101 crni  tintni spremnik koji se koristi u uređaju košta 7 lipa po stranici ispisa dok M101 plavi, ljubičasti i žuti tintni spremnik u boji košta samo 4 lipe po stranici ispisa.


U kombinaciji sa iznimnom brzinom, Lomond EvoJet K2 Office printer može postati savršen dodatak svakom dinamičnom uredu.

 

Cijene i ostale karaktike možete vidjeti na ovom LINKu

Navijajmo uz moj-toner.hr

Navijajmo uz moj-toner.hr

Dragi kupci,za svaku kupnju iznad 200,00 kn darujemo Vam set navijačkih boja

 

Samsung printeri na Akciji do 30.6.2014

Samsung printeri na Akciji do 30.6.2014

10% akcija na sve Samsung printere

do kraja mjeseca ili isteka zaliha.

Sve upite i narudžbe možete slati na toner@moj-toner.com

Šokantno - Boje za printer skuplje od krvi!

Infografika - tinte za printer skuplje od krviBoje za printer su skupe. To već znaju i vrapci na grani. Trendovi pokazuju da su printeri u zadnjih nekoliko godina postali nezaobilazan dio svakog kućanstva dok gotovo i nema ureda bez printera. No jeste li svjesni koliko zapravo plaćate ispis recepta za omiljene kolače, slike Vašeg ljubimca ili pak ugovora i dokumenata na poslu? U nastavku pročitajte zanimljive i šokantne rezultate istraživanja, te rješenje kako proći jeftinije kod ovog, često zanemarenog troška.

 

Boje za printer skuplje od benzina i lijekova!

 

U istraživanju koje smo proveli, saznali smo cijene 20 tekućina koje svakodnevno koristimo, ali i one koje smatramo luksuzom, te ih usporedili s tintama za printer. Rezultati su šokantni! Napominjemo kako su, radi usporedbe, količine svih tekućina izražene u decilitrima (dl).

Iako mnogi vjeruju kako je benzin vjerojatno najskuplja tekućina koju plaćamo ovih dana, nisu ni svjesni kako je tinta za printere čak 1600 puta skuplja! Naime, za standardno pakiranje originalne crne tinte za HP printere od 19 ml platit ćete oko 320 kuna. U decilitrima to iznosi 1687,00 kn za decilitar, dok ćete za decilitar Eurosuper 95 Class benzina platiti “jedva” oko 1 kune. Decilitar Inzulina? 1392,00 kn! Decilitar Penicilina? Oko 45 kuna.

No najšokantnije od svega, ljudska krv. Iako je krv neprocjenjiva, tj. nema određenu tržišnu cijenu, saznali smo da se jedno bolničko pakiranje te dragocjene tekućine koja pokreće ova svijet (500 ml) procjenjuje na oko 200 dolara. Pretvoreno u kune po decilitru, procijenjena cijena za dl ljudske krvi iznosi oko 1400 kuna. Što je za skoro 300 kuna jeftinije od prosječne cijene originalne boje za printer!

 

Zašto su originalne boje za printer toliko skupe?

 

Još 2010. godine HP je objasnio visoke cijene svojih tinti. Thom Brown, marketing manager u HP-u obrazložio je kako su istraživanja i razvoj kvalitetne tinte napredni te financijski vrlo zahtjevni, pa se to odražava i na cijenu tinte.

 

Tinta za printer u usporedbi s 19 ostalih tekućina

U priloženoj infografici pogledajte usporedbu cijena svih 20 tekućina te u nastavku saznajte kako drastično srezati trošak printanja.

 

Kako uštediti na bojama za printer?

 

Da li postoji jeftinije rješenje? Postoji, te dolazi u 2 oblika. Laserski printer ili zamjenske tinte. Laserski printeri koriste tonere i laserske zrake umjesto tinte te su jeftiniji od tintnih pisača. Ukoliko ste zadovoljni tintnim pisačima, izdatke za tinte drastično možete smanjiti zamjenskim tintama. Više o njima možete pročitati ovdje. A ukoliko želite izvući maksimum za najnižu cijenu, preporučujemo zamjenske tonere.

Naši najbolji printeri

Printeri su koristan dodatak svakog kućanstva ili ureda. Ne upotrebljavamo ih svi na jednake načine i u istoj količini, ali svi možemo reći da su nam gotovo neophodni. Ako printate rijetko tekstualne sadržaje,a puno više slikovne onda  zasigurno trebate ink-jet printere. Ukoliko pak printate veliku količinu tekstualnih sadržaja onda je bolje da nabavite laserski printer koji je ujedno i jeftiniji.

Niste sigurni kako odabrati printer koji je u skladu sa vašim potrebama? Evo nekoliko prijedloga.

Od brojnih printera koje imamo u našoj ponudi za vas smo izdvojili one najpopularnije:

 

1) Canon faks L150, laserski

https://moj-toner.com/printeri-shop/prodaja/canon-faks-l150-laserski

Laserski ispis. Printa 18 stranica u minuti. Kompaktan i moderan, lako se održava. Idealno rješenje za printanje na poslu.

 

2) Canon Pixma iX6550, A3+   Ink jet printer

https://moj-toner.com/printeri-shop/prodaja/canon-pixma-ix6550-a3-

Tintni ispis, 5 zasebnih spremnika s tintom, sustav s 5 boja s kapima tinte od 1 pl. Moderan pisač koji pruža izuzetnu kvalitetu ispisa fotografija i dokumenata do formata A3+. Bogat kreativnim značajkama, idealan je za kuću ili mali ured.

 

3) HP LJ Pro 300 color MFP M375nw CE903A

https://moj-toner.com/printeri-shop/prodaja/hp-lj-pro-300-color-mfp-m375nw-ce903a

Ovaj uređaj kopira, faksira, printa i skenira. Multifunkcionalan.

 

4) Samsung CLP-360, 18 ppm

https://moj-toner.com/printeri-shop/prodaja/samsung-clp-360-18-ppm

Laserski printer u boji. Kompaktan i jednostavan za korištenje. Odličan za moderno poslovno okruženje.

 

5)  HP LaserJet Pro P1102w Printer

https://moj-toner.com/printeri-shop/prodaja/hp-laserjet-pro-p1102w-eprint-ce658a

Crno bijeli laserski printer. Ispisuje brzinom od 18 stranica u minuti. Jednostavan i praktičan za svakodnevnu upotrebu.

 

Niste sigurni jesu li navedeni printeri baš za vas? Ponuda printera u našem webshopu je raznolika, pa prije vaše konačne odluke svakako provjerite nudi li se nešto što još više odgovara vašim zahtjevima.

Jamčimo najveću moguću kvalitetu u kategoriji printera. Naši zadovoljni klijenti dokaz su da u tome i uspijevamo.

 

Imaju li zamjenske tinte istu kvalitetu kao i originalne tinte?

Obično smatramo da su zamjenske stvari lošije od onih originalnih. U većini slučajeva to je istina, ali ne i kada je riječ o zamjenskim i originalnim tintama. Originalne tinte su obično skupe, ponekad toliko da nam je isplativije kupiti novi printer s tintama umjesto njih. Također se i brzo troše što znači da se troškovi originalnih tinti pretvaraju u ozbiljnije troškove, osobito kada puno tiskate i printate.


Kao njihova alternativa postoje zamjenske tinte koje su:
1. jeftinije – za cijenu jedne originalne tinte možete kupiti 2 ili 3 zamjenske tinte
2. ekonomičnije – zamjenske tinte mogu isprintati više
3. iste kvalitete – proizvođači zamjenskih tinti više se trude oko kvalitete
4. ekološki prihvatljive - njihove se plastične patrone recikliraju


Pitanje kvalitete zamjenskih tinti - Kako je moguće da nešto bude zamjensko, jeftinije i iste ili čak bolje kvalitete?


Kvaka je u tome što se proizvođači zamjenskih tinti, zbog konkurencije i loše reputacije zamjenskih proizvoda više trude oko kvalitete kako bi se probili na tržištu.


Na taj način, s vremenom su postali ozbiljna prijetnja za proizvođače originalnih tinti koji su najčešće ujedno i proizvođači printera. Kao takvi, oni će zaraditi na ovaj ili onaj način – odlučili se Vi za kupnju originalne tinte ili novog printera.


Svatko tko jednom proba zamjensku tintu zna da mu je isplatljivije koristiti tu zamjensku zbog privlačne cijene i jednako dobre kvalitete.


Na što je potrebno obratiti pozornost kod kupnje zamjenskih tinti?
Postoje dobavljači koji koriste jeftine i nekvalitetne tinte te također ekološki neprihvatljiva sredstva i metode stoga se prije kupnje najbolje raspitati čije tinte kupujete. Jednom kad nađete dostojnog proizvođača riješili ste sami sebe brige za neko dulje razdoblje života.


Također, jeftine i nekvalitetne tinte mogu oštetiti Vaš printer. Ukoliko je Vaš printer pod garancijom, a zamjenska tinta ga ošteti, serviser Vam neće uvažiti garanciju jer ona ne pokriva oštećenja nastala zamjenskom tintom.


Mi nudimo zamjenske tinte svih boja i vrhunske kvalitete te se također brinemo da su ekološki prihvatljive. Brinemo o kvaliteti svojih zamjenskih tinti toliko da uz naše zamjenske tinte dajemo garanciju kojom jamčimo da ćemo, ukoliko se ipak dogodi oštećenje bilo kakve vrste, snositi troškove popravka Vašeg printera.


Također, kod svake naše zamjenske tinte možete pronaći i popis printera s kojima su kompatibilne, a ostale informacije o svakoj zamjenskoj tinti pronađite na našem web shopu. Za sve dodatne savjete i informacije možete nas kontaktirati putem e-maila ili telefona, naši stručnjaci će Vam rado pomoći.

Naši najprodavaniji zamjenski toneri

Naši najprodavaniji zamjenski toneri

Zamjenski toneri su tvornički izrađeni toneri čija je kvaliteta gotovo ista kao i kvaliteta originalnih tonera, a u nekim slučajevima čak i bolja.  Razlozi zbog kojih biste zamjenske tonere mogli zamijeniti originalnima su ušteda novca (od 30 do 60%) kao i naša garancija kvalitete (preuzimamo odgovornost za kvar vašeg printera, iako je to prava rijetkost). Također, vrlo često su zamjenski toneri dostupniji od originalnih.


Od brojnih zamjenskih tonera koje imamo u našoj ponudi za vas smo izdvojili one najpopularnije. Vjerujemo da ćete pronaći toner koji najviše odgovara vašim potrebama!


1)      HP Q2612A Zamjenski toner (FX-10), 12A
Prava i izvorna zamjena za kompatibilni HP printer. Možete se pouzdati u njegovo visokokvalitetno i glatko printanje. Vrlo jednostavan za postavljanje.


2)      HP CE285A Zamjenski toner (CRG-725)
Ovo je nova zamjenska toner kaseta proizvedena uporabom novih dijelova, te je istovjetna HP OEM kazeti CE285A. Odličan je za svakodnevne potrebe printanja na poslu.


3)      Samsung MLT-101S Zamjenski toner (D101)
Izvanredna kvaliteta printanja, pouzdan i brz.


4)      HP CB435A Zamjenski toner
Svojim brzim printanjem štedi vaše vrijeme istovremeno proizvodeći oštre slike te dobro vidljiv tekst.


5)      HP No.301 XL Color (CH564) zamjenska tinta
Kompatibilna sa HP printerima. Kapacitet 14 ml tinte, a broj stranica ispisa je 330.


Ukoliko želite saznati više zašto su zamjenski toneri izvrstan, a siguran način za uštedu pročitajte naš prethodni članak.

Tinte i toneri - u čemu je razlika?

Tinte i toneri - u čemu je razlika?

Kupujete li prvi put printer ili želite pronaći ekonomičnije rješenje za vaš ured ili dom, važno je da izaberete način ispisa koji najbolje odgovara vašim potrebama i navikama. Razlika između tinte i tonera nije samo u kvaliteti već i uštedi, zato svakako pročitajte po čemu se razlikuju i saznajte koji vam najviše odgovara.

 

Kako radi toner, a kako tinta?

Ispisivanje tintom je vrlo slično pisanju kemijskom olovkom ili nalivperom. Printer pritiskom na papir ostavlja tintu prema uputama računala i polako stvara dokument. Nekada je tinta u sebi sadržavala ulje, no danas su u uporabi tinte s vodom.

Toner je pak sušena tinta napravljena od ugljena i nekoliko polimera. Laserski printer izbacuje sitne čestice sušene tinte te ih doslovno prži na papir pod visokom temperaturom kako bi se zaljepile za papir. Takav način printanja puno je brži od printanja tintom, no toneri su uglavnom i skuplji od tinte.

 

Kvaliteta ispisa

Značajne razlike između ispisa običnih dokumenata nema, ali ako često printate slike i fotografije, trebali bi razmisliti o korištenju tintnog printera. Oni puno bolje ispisuju fotografije jer su prijelazi boja puno finiji nego kod laserskih printera.

S druge strane, ako često ispisujete dokumente, više će vam se isplatiti laserski printer jer osim što može ispisivati puno brže, više ćete uštedjeti nego s korištenjem tinte.

 

Zamjenske tinte i toneri

Ako želite još dodatno uštedjeti, razmislite o kupnji zamjenskih tinti i tonera. Njihova cijena može biti 30 do 60 % niža od originalnih tinti i tonera, a kvaliteta im je ponekad i puno bolja.

Izbor originalnih i zamjenskih tinti i tonera pogledajte na našem web shopu. Uz svaki piše i s kojim je printerima kompatibilan!

Kako zamjenske tinte mogu uštedjeti vaš novac?

Kako zamjenske tinte mogu uštedjeti vaš novac?

Kupnja novog printera može biti velika investicija, no troškovi se nastavljaju svakih nekoliko mjeseci kada trebate kupiti novu tintu. Originalne tinte mogu biti izuzetno skupe, a i vrlo brzo se potroše.


Činjenica je da bez tinte printer nema smisla, no mora li printanje zaista biti tako skupo? Naravno da ne! Umjesto originalnih tinti možete koristiti zamjenske koje mogu biti čak 30-60% jeftinije od originalnih. Evo u čemu je kvaka:


1. Proizvođači zamjenskih tinti više se trude oko kvalitete - jasno im je da se natječu s velikim kompanijama i njihovim originalnim tintama i upravo zato posvećuju više pažnje kvaliteti tinte, ali i kućišta. Vrlo često koriste jednako kvalitetan materijal kao i proizvođači originalnih tinti kako bi pokazali da i njihov proizvod može biti jednako kvalitetan.


2. Zamjenske tinte mogu isprintati više - ne biste vjerovali, ali one zaista mogu isprintati puno više stranica dokumenata od originalnih tinti. Izgleda da je proizvođačima originalnih u interesu da ju čim prije potrošite kako biste kupili novu. Nemojte nasjesti na taj trik kako ne biste u svega par mjeseci za sve kupljene tinte mogli kupiti još jedan printer.


3. Zamjenska tinta neće oštetiti vaš printer - na tržištu, naravno, postoje zamjenske tinte koje su zaista nekvalitetne i mogu oštetiti vaš printer. Ukoliko je pod garancijom, a zamjenska tinta ga ošteti, serviser vam neće uvažiti garanciju jer ona ne pokriva oštećenja nastala zamjenskom tintom. Međutim, za našu zamjensku tintu dajemo garanciju i ako se ipak dogodi oštećenje u potpunosti ćemo preuzeti troškove popravka printera! Također, kod svake naše zamjenske tinte možete pronaći i popis printera s kojima su kompatibilne.


4. Dodatno uštedite kupnjom tinte u web shopu - zaista nema potrebe da po tintu odlazite u trgovinu. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili trebate savjet stručnjaka, svaki web shop s tintama, tonerima i printerima ga ima te ih lako možete kontaktirati e-mailom ili telefonski. Osim toga, kupnja preko interneta je jeftinija, a takvi web shopovi često imaju posebne pogodnosti: mi vam nudimo besplatnu dostavu za narudžbe iznad 200 kn tj. 400 kn, pa svakako provjerite našu ponudu zamjenskih tinti.

Printeri - o čemu trebate razmisliti prije kupnje

Printeri - o čemu trebate razmisliti prije kupnje

Danas je zbog velikog izbora zaista teško odlučiti koji je printer za vas najbolji. Printeri imaju različite mogućnosti i primjene, a vrlo su važne i kvaliteta te cijena. Pripremili smo vam nekoliko pitanja kako bi vam olakšali proces donošenja odluke o najboljem printeru za vas:

 

1. Gdje ćete koristiti printer?


Velika je razlika između korištenja printera kod kuće ili u uredu. Npr. ako vam treba mali broj ispisa i poneka slika korisniji su ink-jet printeri, dok su za velik broj ispisa bolji laserski. All-in-one printeri imaju i skener te mogućnost kopiranja, a time je i njegova cijena veća.


Prilikom odabira printera dobro razmislite za što će vam printer zaista sve služiti kako bi kupili onaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Zaista nema smisla da dodatno plaćate funkcije koje nikada nećete koristiti.

 

2.Koje su vam specifikacije važne?


Specifikacije printera variraju od uređaja do uređaja. Ako vam treba printer koji će brzo printati predlažemo vam laserski, iako trebate imati na umu da je njegovo vrijeme zagrijavanja duže od ink-jet printera.


Također, važan je i način povezivanja s printerom: ako ga trebate samo za kućnu upotrebu vjerojatno će vam biti prihvatljivo spajati se s njim preko USB-a. S druge strane, ako vam treba za ured i koristit će ga više zaposlenika predlažemo vam printer koji ima mogućnost bežićnog povezivanja s računalima, kako ne bi padali preko kabela. :)

 

3. Printat ćete dokumente ili slike?


Ink-jet printeri kvalitetnije ispisuju fotografije i slike, prijelazi između boja su finiji i slike bi trebale izgledati kao i originalne. S druge strane, ako planirate puno više printati dokumente, jako ćete brzo potrošiti tintu i ispisi će vas koštati puno više.


Laserski printeri puno su bolji za ispise teksta nego za ispis slika i fotografija. Osim što su brži od ink-jet printera, ispis je jeftiniji.

 

Predlažemo vam da odabir printera započnete odlukom da li je za vas bolji ink-jet ili laserski, a onda i prema dodatnim specifikacijama koje su vam važne. Filtriranjem kategorije Vrsta printera na našem web shopu možete izabrati između nekoliko kombinacija jednostavnih ili multifunkcionalnih, kao i laserskih printera u boji ili pak samo monokromatski.


Ako zapnete, slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo vam pomoći!

Zamjenski toneri

zamjenski toneri infografikaOstati bez tonera prilikom printanja može biti prava gnjavaža, a još i veća kada trebate kupiti novi. Kako biste uštedjeli novac možda se pitate koliko bi vam se isplatilo umjesto originalnog tonera za vaš printer kupiti zamjenski toner. Na tržištu se nalazi velik izbor zamjenskih tonera, ali nisu svi jednako kvalitetni. Imamo 4 dobra razloga zašto biste onima kvalitetnima ipak trebali pružiti priliku!

 

1. Značajna ušteda novca
 

Cijena originalnih tonera uvijek prelazi 100 kuna, a ovisno o printeru kojeg imate ona može biti i preko 500 kn! S druge strane, zamjenski toneri mogu biti od 30 do čak 60% jeftiniji od originalnih, a to je razlika oko koje vrijedi razmisliti pogotovo ako želite smanjiti troškove printanja.

 

2. Nema opasnosti od kvara printera
 

Još jedna predrasuda o zamjenskim tonerima je i da mogu pokvariti printer, a ukoliko je on još uvijek pod garancijom, upravo zbog korištenja zamjenskog tonera servis neće prihvatiti garanciju za popravak. Ipak, postoje zamjenski toneri koji mogu oštetiti vaš printer.

No, kupite li zamjenski toner iz naše ponude, garantiramo vam dug život vašeg printera. Ako se ipak dogodi oštećenje na njemu, kvar će biti otklonjen o našem trošku!

 

3. Kvaliteta je ista kao i kod originalnih
 

Iako je cijena značajno niža, zamjenski toner nema nižu kvalitetu ispisa. Dapače, zamjenski toneri mogu biti i izdržljiviji od originalnih. Proizvođači zamjenskih tonera svjesni su negativne reputacije zamjenskih tonera stoga upravo kvalitetom žele pokazati da mogu biti jednako dobri kao i originalni toneri.

 

4. Zamjenski toneri iz dalekih zemalja mogu biti kvalitetni
 

Znamo biti sumnjičavi prema proizvodima iz Kine, pogotovo nepoznatih tvrtki za izradu zamjenskih proizvoda. Zamjenske tonere iz naše ponude proizvodi jedna od najvećih tvornica u svijetu u vlasništvu tvrtke Ninestar, u Kini.

Upravo zato jer smo svjesni kvalitete njihovih proizvoda, ali i nepovjerenja prema nepoznatim tvrtkama dajemo 100% garanciju kvalitete kako bi otklonili sve sumnje. Svakako provjerite nalazi li se zamjenski toner koji vam treba u našoj ponudi!

Jedino kod nas zamjenski toneri Kyocera TK150 (TK-150)

Stigli su zamjenski toneri za Kyocera Mita FSC 1020, maloprodajna cijena 693,75kn za svaku od boja.
Informacije i narudžbe na 01/2452-703 ili toner@moj-toner.com

Zamjenski toneri CF210A/211/212/213 (za HP LaserJet Pro 200)

Stigli su novi modeli zamjenskih tonera za HP LaserJet Pro 200 color M251nw HP LaserJet Pro 200 color M276n, po atraktivnoj MPC 152,38kn.

HP OfficeJet Pro 8600 - da li ste sigurni da vam je potreban laserski printer u boji?

HP OfficeJet Pro 8600 - da li ste sigurni da vam je potreban laserski printer u boji?

Trendovi na tržištu se mijenjaju i po nama dileme nema, ovaj InkJet je isplativija kupnja, kako u startu, tako i na duži vremenski period!
HP Officejet Pro 8600A nudi vam brži i povoljniji ispis od svih laserskih printera nabavne vrijednosti do skoro 3000kn!
Na akciji do 31.03.2013, maloprodajna cijena 1.190,00kn.

• Tip: Thermal Inkjet
- print/copy/scan/fax/web
• Brzina ispisa:
- C/B: 18str/min
- boja: 13str/min
• Rezolucija ispisa: do 4800 x 1200dpi
• Vrijeme ispisa prve stranice: 14s
• Brzina kopiranja:
- C/B: 18str/min
- boja: 13str/min
• Rezolucija kopiranja: 1200 x 600dpi
• Procesor: 360MHz
• Memorija: 128MB
• Tip skenera: flatbed
• Rezolucija skeniranja: do 4800dpi
• Površina za skeniranje: 216 x 297mm
• Ladica za ulaz: 250 stranica
• Pretinac za izlaz: 150 stranica
• Podržani formati za ispis: A4, A5, A6, B5, C5, C6
• LCD ekran: 6.73 cm, touchscreen
• Fax: da
• Čitač kartica: da
• ePrint, Apple AirPrint: da
• Mjesečni ciklus: 25000 stranica
• OS kompatibilnost: Windows XP, Vista, 7, Mac OS X, Linux
• Sučelje: USB 2.0, LAN, WiFi, 2x RJ-11
• Dimenzije: 494 x 300 x 412,8mm
• Težina: 12kg
• Jamstvo: 12 mjeseci

Printer HP LaserJet Pro M1132 MFP

Printer HP LaserJet Pro M1132 MFP

All in one laserski printer (printer, kopirka i skener) sa povoljnim zamjenskim tonerima.

Zamjenski toneri i ‘Zamjenski’ toneri

Zamjenski toneri i ‘Zamjenski’ toneri

Na spomen da je zemlja porijekla naših tonera Kina mnogi su skeptični vezano za njihovu kvalitetu. No mi za te iste tonere dajemo 100% garanciju iz razloga što se naši Premium toneri proizvode u jednoj od najvećih tvornica u svijetu, u vlasništvu tvrtke Ninestar.
Više o njima možete saznati na njihovim internet stranicama www.ggimage.com

Naši toneri nisu najjeftiniji na tržištu, niti nam je cilj prodavati najjeftinije zamjenske tonere, no oni jamče najvišu moguću kvalitetu u segmentu zamjenskih tonera.
Na tržištu postoje i zamjenski toneri koji su i značajno jeftiniji, no prema našim iskustvima i njihova kvaliteta je značajno lošija (posebno kod color tonera).
Stoga Zamjenski toneri i 'Zamjenski toneri' nisu isti, a na Vama je izbor što ćete odabrati.

Konačno zamjenski toneri HP CF280A i CF280X (za M401, M425)!

Konačno zamjenski toneri HP CF280A i CF280X (za M401, M425)!

Ukoliko ste vlasnik HP printera LaserJet Pro M401 ili M425 vjerojatno do sada niste mogli pronaći zamjenske tonere za njega!

No od sada se u našoj ponudi nalaze i toneri za Vaš printer.

Lexmark namjerava napustiti InkJet business?

Lexmark namjerava napustiti InkJet business?

Izlazak iz Inkjet business-a je bila teška odluka, ali će donijeti uštede i znatno poboljšanje profitabilnosti, kaže Lexmark-ov CEO Pul Rooke.
Posljedica ove odluke će biti zatvaranje tvornice na Filipinima do kraja 2015.g., a prestanak ostalih operacija vezanih uz Inkjet business planiran je već do kraja 2013.g. Sve to će donijeti smanjenje broja zaposlenih od 1700 ljudi, od toga 1100 u samoj proizvodnji.
Ušteda za tvrtku u 2013.g. će biti 85 milijuna USD, te 95mil USD do 2015.g.

Opcija koju tek razmaraju je i prodaja InkJet business-a, no o tome nema konkretnijih informacija...

Cijeli tekst možete pronaći  OVDJE

Velika pobjeda za sve dobavljače zamjenskih tonera za printere!

Velika pobjeda za sve dobavljače zamjenskih tonera za printere!

Nakon dugogodišnje borbe udruge proizvođača kompatibilnih tonera napokon su uspjele dobiti zasluženo priznanje.
EPEAT, koji je najvažniji globalni registar i izvor informacija za nabavku elektroničke opreme, s naglaskom na žaštitu okoliša, će od sada propisivati da sva tijela javne uprave moraju prihvatiti zamjenske i obnovljene tonere kao jednakovrijedne. Te da jamstvo na printerima ne može biti prekinuto samo radi upotrebe zamjenskih tonera!
Uz navedeno biti će propisano i da original toneri ne smiju biti napravljeni na način da ne omogućavaju ponovnu upotrebu.

Sve navedeno je veliko priznanje za cijelu industriju obnove i proizvodnje zamjenskih tonera, te će vjerujemo dugoročno imati vrlo pozitivne učinke na cijelu industriju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Najbolji inkjet printeri za 2012 godinu

Najbolji inkjet printeri za 2012 godinu

Koji ink jet printer kupiti?
Multifunkcijski uređaji preplavili su tržište, bežična tehnologija napreduje iz dana u dan, a cijene osnovnih modela su značajno pale, izbora ima na pretek...
Ako ste odlučili nabaviti ink jet printer pogledajte koji bi bio naš izbor.

Kako uštediti na ispisu?

Kako uštediti na ispisu?

Da li vam je poznata informacija da se između 1% i 3% ukupnog prihoda tvrtke troši se na ispis dokumenata?*

Ukoliko to pomnožite sa prihodima Vaše tvrtke lako ćete doći do apsolutnog troška ispisa. Ta brojka je nevjerojatna tim više ako uzmemo u obzir informaciju da budžet za oglašavanje mnogih svjetskih kompanija ne prelazi 3%! Ili da čak ukupan profit nekih kompanija ne prelazi 3% ! (npr Wall Mart 2007)

Uz izravne troškove, poput papira i tonera, uz ispis dokumenata vežu se i brojni neizravni troškovi, kao što su održavanje sustava pisača, popravak opreme, edukacija korisnika za rad s novim pisačima itd. Rezultati pokazuju da čak 50 posto mrežnog prometa otpada na slanje dokumenata na ispis, a 23 posto poziva službi za korisnike vezano je uz probleme s pisačima.

Zanimljiva je i informacija da je trošak ispisa po svakom zaposleniku između 3000kn i 7000kn godišnje No još zanimljivija je informacija da se u prosjeku 17% isprintanih stranica smatra smećem, korisnici ih uopće ne žele! (Lexmark International istraživanje 2006) Najčešći primjeri ovoga su web ispisi gdje prve i zadnje stranice otpadaju na bannere, URL adrese, nizovi mail prepiski, pravna upozorenja avio kompanija itd

Kako, dakle, smanjiti sve te troškove koji danas, više nego ikada, predstavljaju nepotrebni uteg u poslovanju? Kako bi uveli najprikladniji sustav uštede, neophodno je unutar kompanije napraviti analizu vrste ispisa.

Znate li koliko dokumenata ispisujete u boji?

Koliko je njih uistinu neophodno?

Koliko pisača imate u uredu?

Koliko stranica teksta ili slika vaši zaposlenici ispisuju za privatne potrebe?

Sve su to pitanja na koje nije lako dati odgovore napamet, no uvođenjem centralnog sustava upravljanja dokumentima za ispis koji ima mogućnost stvaranja dnevnih, tjednih i mjesečnih izvještaja, taj problem nestaje u potpunosti.

Što Vam po tom pitanju mi možemo ponuditi?

1. Samo korištenjem provjerenih zamjenskih tonera možete uštediti do 30% na ukupnim troškovima ispisa.

U ponudi imamo provjerene zamjenske tonere za skoro sve modele printera. Na sve tonere dajemo garanciju kvalitete (ukoliko niste zadovoljni vratiti ćemo tonere)

2. Uvođenjem centralnog sustava kontrole ispisa koji ima mogućnost stvaranja dnevnih, tjednih i mjesečnih izvještaja, možete značajno smanjiti nepotreban ispis dokumenata.

Samo činjenicom da se kontrolira ispis dokumenata praksa je pokazala da korisnici ispisuju i do 50% manje dokumenata. Svim stalnim kupcima tonera uz godišnji ugovor nudimo analizu ispisa svih dokumenata unutar tvrtke u trajanju od 30 dana. Za navedenu analizu koristimo provjereni software koji koristi preko 30.000 organizacija u svijetu.

3. Za ispis većih količina stranica (kataloga, raznih uputa, prezentacija itd.) koristite outsourcing usluge.

Za ispis većih količina stranica nudimo Vam usluga outsourcinga, uz cijenu ispisa već od 10 lipa po stranici i dostavu isprinatanih dokumenata unutar 24 sata! (prosječna cijena ispisa unutar tvrtki je 40 lipa).

 

Novi Epson All in one kompaktni pisači

Novi Epson All in one kompaktni pisači

'Jače' modele predstavljaju uređaji Stylus SX435W, SX430 i SX235W s podrškom za bežični ispis i skeniranje putem Wi-Fi mreže ili ispis sa smartphone i tablet uređaja (Epson Connect) te softverom za prepoznavanje skeniranog teksta, uklanjanja efekta crvenih očiju i fino podešavanje sadržaja prije ispisa.

Model SX230 nema Wi-Fi, dok je SX235W jedini koji nema 3,6-inčni touchscreen ekran i utor za memorijske kartice. Svi pisači imaju Energy Star certifikat. Pisači SX430W, SX435W i SX235W u prodaju kreću početkom 11mj, dok će se SX230 na europskom tržištu naći tokom 12mj ove godine.

Lexmark akcija ‘Printaj i vozi’

Lexmark akcija ‘Printaj i vozi’

Lexmark je pokrenuo akciju "Printaj i vozi" tijekom koje se dva najprodavanija modela all-in-one pisača mogu kupiti po nižim cijenama. U razdoblju od 15. rujna do 31. listopada model X4875 dostupan po cijeni od 699 kuna, a model X6575 po cijeni od 799 kn. Kao dodatnu pogodnost za svoje vjerne kupce, Lexmark u sklopu akcije daruje i poklon – PBZ karticu u vrijednosti od 100 kn za kupnju goriva na bilo kojoj benzinskoj crpki uz kupljeni printer.

All-in-one pisači Lexmark X4875 i Lexmark X6575 vrlo su jednostavni za uporabu te osiguravaju vrhunsku kvalitetu ispisa. Oba omogućuju obostrani ispis i obostrano kopiranje što uz tinte velikog kapaciteta doprinosi uštedi novca te očuvanju okoliša. Instalacija pisača je brza i jednostavna. Pisači omogućuju i brzo kopiranje samo jednim pritiskom na tipku bez uporabe osobnog računala.

Model X6575 uz to ima i funkciju faksa, a uz bežičnu tehnologiju idealan je za kućnu i profesionalnu uporabu. Izvrsna kvaliteta ispisa osigurana je uz brzinu od 28 crno-bijelih stranica u minuti i 24 stranice u boji u minuti. Ovaj model omogućuje i izravan ispis fotografija s memorijske kartice, digitalne kamere ili USB uređaja, a obrada fotografija vrlo je jednostavna zahvaljujući velikom LCD ekranu i ugrađenom softveru.

Model X4875 idealan je za ured jer osigurava profesionalnu kvalitetu ispisa, a bežična tehnologija omogućuje povezivanje i ispis s većeg broja računala putem sigurne mreže. Uz veliku brzinu ispisa od 30 crno-bijelih stranica u minuti i 27 stranica u boji u minuti, pisač X4875 osigurava vrhunski ispis teksta, grafike i slika. Pisač ima i programsku podršku za ispis i uređivanje fotografija visoke kvalitete. Fotografije se mogu izravno ispisati s memorijske kartice, USB Flash uređaja ili digitalnih kamera koje podržavaju standard PictBridge™.

Novi crno bijeli laser iz Xeroxa

Novi crno bijeli laser iz Xeroxa

Od sredine 7.mj dostupan je novi Xerox-ov uređaj Phaser 3435  - crno bijeli mrežni pisač s brzinom ispisa do 33 stranice u minuti. Pisač namijenjen uredima ispisuje prvu stranicu u 8.5 sekundi (15 sekundi iz mirovanja), nudi automatski obostrani ispis i za one koji ga često koriste nudi tonere visokog kapaciteta koji omogućavaju ispis do 10 000 stranica po jednom punjenju.

Samsung printeri 2011

Samsung printeri 2011

Mnogi potrošači koji su spremni platiti za kvalitetu mogu biti zabrinuti ukoliko kupuju proizvode nižeg cjenovnog ranga, no kada je riječ o Samsung printerima, nema razloga za brigu. U svakom slučaju dobiti će mnogo više nego što su platili. No što odabrati od Samsung printera za 2011? Ovi printeri su vrlo povoljni, ali ipak nude mnogo:

1. Samsung ML-1630 Printer

Dolazi u glatkom i sjajnom pakiranju što nije tipično za jedan printer, no svakako je plus. Sa svojim kompaktnim dimenzijama i skrivenim tipkama (osjetljivima na dodir), radi na samo 45 decibela, te ga to čini jednim od najtiših printera. Maksimalna rezolucija ispisa je 1200 x 600 dpi, a brzina ispisa je 16 stranica u minuti.

2. Samsung ML-3051N Printer

Crno bijeli laserski printer idealan je za manje i srednje urede. Ima ulazni kapacitet za 300 listova i dodatnu ladicu za papir. Unatoč kompaktnim dimenzijama pruža istu brzinu ispisa kao i neki puno veći modeli. Maksimalna brzina ispisa je 30 stranica u minuti, a rezolucija 1200 x 1200 dpi. Ima 64mb memorije sa mogućnosti proširenja do max 320mb. Posjeduje paralelni port, USB i Eternet, a kompatibilan je sa Windowsima, Mac-om i Linuxom. Printer dolazi sa ručkama sa strana koje olakšavaju nošenje i premještanje

3. Samsung SCX-4200 Printer

Ovo je jedan od najmanjih laserskih multifunkcionalnih printera i savršen je za sve sa nevelikim budgetom. Ovaj printer posjeduje funkciju Save Toner, koja kada se aktivira štedi i do 40% potrošnje tonera, istina uz ispis nešto slabije kvalitete.

Printer posjeduje scanner i LCD display sa izbornikom. Brzina ispisa je 18 stranica u minuti uz maksimalnu rezoluciju od 600 x 600 dpi. Kapacitet ladice za papir je 250 stranica i ima 8mb memorije.

Kao kopirka ima i neke hi-tech funkcije, kao obostrano kopiranje, ispis postera, Auto fit funkciju za prilagodbu slike na cijelu stranicu. Sve u svemu za neveliku cijenu dobivate radnu jedinicu koja je sposobna obaviti mnoge funkcije.

Kako odabrati pravi printer?

Odabir pravog printera može biti kompliciran zadatak, uostalom kao i odabir svega ostalog. Postoji nekoliko tehnologija ispisa među kojima možemo birati. Svaka od njih je prilagođena određenim potrebama. Također možemo birati među mnogobrojnom dodatnim funkcijama, kao što su scanner, fax, utori za memorijske kartice, dvostrani ispis, povezivost itd.

Najopćenitije, možemo reći da su inkjet, tj tintni printeri, namijenjeni prvenstveno ispisu fotografija i ispisu manjeg broja stranica, do su laserski printeri namijenjeni ispisu većeg broja stranica, bilo crno bijelo, bilo u boji.

Za kućnu upotrebu

Kućni printer mora ispunjavati mnogo zadataka i od njega se mnogo očekuje. Kućni printer vjerojatno će služiti za ispis svega, od novina i članaka, preko knjiga i seminara, pa do fotografija sa obiteljskih okupljanja, a sve to unutar ograničenog budgeta. Iz tog razloga za kućnu upotrebu najbolji izbor je svestrani i povoljni printer, kao neki manji in jet. Cjenovni rang ovakvih printera kreće se oko 500kn. Ti printeri dizajnirani su da mogu služiti za razne namjene, ukoliko ih ne koristite svakodnevno i ako ne očekujete veliku brzinu u obavljanju zadataka.

Ukoliko printate veće količine dokumenata, kao alternativa može služiti jeftiniji crno bijeli laserski printer, a kao dodatni printer možete imati manji inkjet, optimiziran za ispis fotografija

Ako se bavite digitalnom fotografijom

Svaki ink jet printer može ispisivati fotografije, ali ako želite fotografije sa svim detaljima potreban vam je printer koji je napravljen prvenstveno za ispis fotografija. Ukoliko tražite takav printer gledajte spektar i karakteristike tinti koje koristi, rezoluciju ispisa, koji papir podržava i koje aplikacije za obradu fotografija dolaze uz njega. Ako planirate nabaviti ovakav printer, svakako razmotrite kompaktne printere isključivo za ispis fotografija. Oni su prilagođeni za ispis fotografija, većina ih koristi tehnologiju termosublimacijskog ispisa, te mogli vršiti ispis direktno sa fotoaparata

Ukoliko uz fotografiju kod kuće imate i mini ured razmotrite i nabavku multifunkcionalnog (All in one) printera. Proizvođači ovih uređaja iz godine u godinu poboljšavaju foto ispis i scaniranje, te i ovi printeri nude vrlo solidne kvalitetu ispisa fotografija. Uz to najnoviji modeli opremljeni su čitaćima kartica, LCD ekranima za pregled fotografija i mnogim drugim dodatcima za fotografiju

Manji poslovni korisnici

Ukoliko vodite manji posao ili puno radite od kuće multifunkcionalni printeri mogu biti odlično rješenje. Poznati i kao All in one printeri ovi uređaji kombiniraju inkjet ili laserski printer sa skenerom, kopirkom i faxom. Na taj način štede vaš prostor i novac. Iako se mogu nabaviti i za manje od 500kn, za preporučiti je da se ipak potroši malo više za model sa ugrađenim faxom i automatskim uvlakačem papira, za jednostavnije faxiranje i kopiranje većeg broja stranica

Ukoliko već posjedujete odvojeni fax ili sccaner razmislite o nabavci laserskog printera, crno bijelog ili u boji, ovisno o vašim potrebama (i budgetu naravno

Veći poslovni korisnici

Ukoliko vam je potreban radni printer za više korisnika, laserski printer sa podrškom za mrežu je logičan izbor. Ovi printeri su dizajnirani da istovremeno zaprimaju više naredbi za ispis, stoga imaju jače procesora, više memorije i sposobni su izbacivati više od 20 stranica u minuti. Ujedno imaju tonere sa većim kapacitetom ispisa i prihvaćaju veći broj stranica u ulaznim i izlaznim ladicama. Svakako gledajte modele sa maksimalnim mjesečnim ispisom od najmanje 2000 stranica.

Alternativa može biti i inkjet printer, ukoliko vaš tim nema veće potrebe za ispisom, a isto tako postoje modeli koji podržavaju mrežni ispis.

Plaćate li previše za tonere koje koristite?

Većina ljudi ne zna dovoljno o zamjenskim i obnovljenim tonerima za printere. Dio njih vjeruje da će ukoliko koriste zamjenske tonere izgubiti garanciju na printer. To nije točno. Ukoliko je vaš printer pod garancijom, a odlučite se koristiti naše zamjenske tonere, mi vam garantiramo da ćemo otkloniti sve kvarove nastale korištenjem naših tonera.

Zamjenski toneri moj-toner proizvedeni su po standardima proizvođača originalne opreme za printere. www.moj-toner.com garantira da je kvaliteta zamjenskih tonera barem jednaka onima proizvođača 'orginal' tonera. Garantiramo da će naši zamjenski toneri isprintati jednak ili veći broj stranica uz jednaku kvalitetu kao toneri pod brandom proizvođača printera.

Glavni razlog što mnogi još uvijek plaćaju duplo veću cijena ispisa (jer koriste 'original' tonere) leži u tome što vjeruju reklamama velikih kompanija. Upravo te velike kompanije troše milione dolara da vas odvrate od korištenja zamjenskih tonera. Prikazuju proizvođače i distributere zamjenskih tonera kao sumnjive tipove koji prodaju sumnjivu robu. Što mislite odakle dolaze sva ta sredstava koje velike kompanije troše na reklamu? Iz prodaje 'original' tonere po duplo većim cijenama!

Da ironija bude veća, mnoge od tih velikih kompanija i same prodaju obnovljene tonere za printere pod svojim brandom. Pogledajte naljepnice na 'original' tonerima, na mnogima piše proizvedeno iz novih i obnovljenih dijelova (manufactured from new and recycled part).

 Naši zamjenski toneri jesu jeftini, ali samo po cijeni! Garantiramo da ćemo vam vratiti vaš novac ukoliko nećete biti zadovoljni kvalitetom naših tonera. A ukoliko slučajno dođe do bilo kakvog kvara mi ćemo ga otkloniti!

 Zato koristite provjerene zamjenske tonere i smanjite troškove ispisa i do 70% (u usporedbi sa 'orginal' tonerima nekih proizvođača)