HUMANITARNA AKCIJA – „ Izgradimo dječji osmijeh zajedno“

HUMANITARNA AKCIJA – „ Izgradimo dječji osmijeh zajedno“ 

Dragi naši,


pozivamo Vas da zajedno pomognemo u izgradnji novog i modernog odjela zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju.

Svakom kupnjom na moj-toner.com donirate 10,00 kn za izgradnju novog i modernog odjela te podupirete liječenje maligno oboljele djece!

Bez obzira na iznos i predmet kupnje, Mensis AV d.o.o. će u Vaše ime od svakog izdanog računa u razdoblju 12.06. do 23.06. donirati 10,00 kuna Zakladi – dječja onkologija Rebro.

 

Uz sve znanje i vještine koje posjeduju liječnici, otvaranjem novog, unaprijeđenog i modernog odjela djeca bi dobila znatnu prednost u samom liječenju. Novoizgrađeni i novoopremljeni odjel pružio bi bolju kvalitetu života u bolnici, kako samih malih pacijenata
tako i njihovih roditelja i skrbnika.

Misao da nijedno dijete ne bi smjelo biti uskraćeno za najbolju moguću skrb i mogućnost izlječenja bila je naša nit vodilja kod pokretanja ove Zaklade.“

Anamarija Zorović, Antina mama i upraviteljica Zaklade

 

O ZAKLADI – DJEČJA ONKOLOGIJA REBRO:

CILJ zaklade je ostvarenje programa izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u Zagrebu u sastavu KBC-a Zagreb.

SVRHA zaklade je prikupljanje sredstava radi podupiranja liječenja maligno oboljele djece, poticanja novih vidova liječenja, organiziranja stručne pomoći maligno oboljeloj djeci i njihovim obiteljima te također promicanje i poticanje edukacije i kvalitete u stručnom radu; pomoć oboljelim osobama i njihovoj pratnji koji dolaze u Zagreb na liječenje bez obzira na dob, spol, vrstu bolesti, socijalni status, vjeroispovijest i nacionalnost; promicanje ljudskih vrijednosti posebice kroz zdravstveni sustav; zaštita prava pacijenata, posebno dječjih; psihološka, duhovna, informacijska i materijalna potpora oboljelim osobama i članovima njihovih obitelji u cilju pomoći pri liječenju i podizanju kvalitete života oboljelih i liječenih osoba i članova njihovih obitelji; promicanje životnih kvaliteta i senzibiliziranje civilnog društva na važnost uključivanja i pružanja sveobuhvatne pomoći oboljelim i liječenim osobama i članovima njihovih obitelji.

PODRUČJE DJELOVANJA zaklade je socijalna djelatnost, pomoć i podrška djeci i članovima njihovih obitelji, poboljšanje kvalitete života i zdravlja bolesnih te socijalno isključenih.  

Svrha donacije:

 • trenutni kapacitet odjela: 27 postelja


Izgradnjom potpuno novog prostora površine 2000 m2 dobiva se:

 • moderan i funkcionalan prostor
 • ugradnja najmodernijega filtarskog sustava za kvalitetu zraka
 • povećanje broja Sterilnih jedinica za transplantaciju, čime će se u potpunosti osigurati potrebe liječenja transplantacijom koštane srži svoj djeci u Hrvatskoj te u okviru mogućnosti pomoći i djeci iz drugih država
 • primjena naprednih materijala u gradnji radi izbjegavanja dodatne izloženosti bakterijskim i drugim infekcijama
 • unaprjeđenje sterilnosti cjelokupnog odjela
 • gradnja terase za nesmetani izlazak na sunce i svježi zrak
 • ostvarenje čajne kuhinje za roditelje uz mogućnost pripreme obroka
 • opremanje igraonice za djecu
 • osiguranje privatnosti nakon gubitka kose i promjene izgleda lica uslijed intenzivnog liječenja
 • opremanje odjela novim namještajem za pacijente i medicinsko osoblje
 • opremanje odjela uređajima koji nedostaju.

 

Više o Zakladi – Dječja onkologija Rebro pročitajte na:

https://www.zdor.hr/

 

Hvala Vam od srca!