Novosti - Top 10 laserskih printera
*Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn
Info kontakt:
toner@moj-toner.com

Printer

Top 10 laserskih printera

Neusporediva brzina u odnosu na druge vrste printera i vrhunska kvaliteta ispisa zasigurno su najjači aduti laserskih printera. Već smo vam pokušali pomoći pri odluci koji printer odabrati. No, ipak, kratko ponovimo. Ukoliko printate veći broj stranica teksta, a pored brzine i kvalitete, želite uštedjeti na kupovini tonera i održavanju, laserski printer je definitivno najisplativija opcija jer nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.

Laserski printeri su stekli veliku popularnost zbog visoke kvalitete ispisa i relativno niskih troškova održavanja. Bez pretjerivanja, može se reći da su svojom pojavom i kvalitetom donijeli revoluciju u tiskarsku industriju i preobrazili urede širom svijeta.

Prije tri desetljeća kada su printeri počeli ulaziti u naše domove, činilo se kako su manji inkjet modeli printera ipak bolji izbor. Veliki laserski printeri u početku su se koristili uglavnom u uredima u poslovne svrhe. Međutim, posljednjih nekoliko godina dramatično se smanjuje veličina, a što je veoma značajno i cijena laserskih printera tako da se polako, ali sigurno, sele i u naše domove.

Pored monokromatskih, na tržištu je danas dostupan veliki izbor laserskih printera u boji. Istina je da neće odgovoriti zahtjevima za ispis vrhunskih fotografija, ali za to ionako uglavnom služe profesionalni foto printeri.

Većina modernih printera, pa tako i laserskih, danas su multifunkcijski te uključuju skener i kopir tako da pomoću istog uređaja možete skenirati dokumente i fotografije, razmijeniti ih s prijateljima i poslovnim partnerima u digitalnom formatu, a po potrebi printati i kopirati. Tržište također nudi laserske printere s mogućnošću bežičnog spajanja s vašeg smartphonea ili tableta.

U odnosu na konkurenciju, laserski printeri općenito nude bolju kvalitetu teksta, prikladniji su za veći opseg posla, imaju veće spremnike za papir, jeftinije troškove održavanja i veću brzinu. Kako bismo vam pomogli u izboru najboljeg laserskog printera, u nastavku teksta nastojat ćemo vam predstaviti njihove osnovne vrste i karakteristike.


Crno-bijeli ili laserski printer u boji – koji odabrati?

Pri donošenju odluke o kupovini monokromatskog ili laserskog printera u boji, prvi i najvažniji kriterij trebaju biti vaše potrebe. Ukoliko printate velike količine “crno-bijelog” teksta, nema potrebe da se izlažete troškovima kupovine laserskog printera u boji koji je u pravilu skuplji u odnosu na monokromatski laserski printer. Ovu dvojbu pokušat ćemo razriješiti analizom dva parametra, potrošnje tonera i brzine ispisa.

Toner. Monokromatski laserski printeri koriste jedan toner – uložak, a laserski printeri u boji četiri, svaki za jednu boju (cijan, magenta, žuta i crna). Ukoliko vaše potrebe uključuju učestalo printanje grafikona, dijagrama i fotografija, kada uzmete u obzir cijene printanja u boji u kopirnicama, dodatni trošak za toner ipak može biti vrijedan toga.

Brzina ispisa. Mjeri se u stranicama po minuti (ppm), a brzim i efikasnim smatraju se printeri koji mogu printati 32 ili više stranica u minuti. Kao i mnoge druge performanse, uključujući rezoluciju i mrežni rad, brzina i cijena idu zajedno. Kako bi postigli jednaku brzinu kao monokromatski, laserski printeri u boji zahtijevaju više inženjerskog rada na optimizaciji ovog kompleksnog procesa. Da bi isprintao jednu stranicu, laserski printer u boji koji prenosi sve četiri boje u jedan bubanj, kao i onaj koji nanosi jedan toner na papir istovremeno iz četiri bubnja, mora napraviti mnogo više posla nego monokromatski printer. Stoga, ukoliko im je nabavna cijena ista ili približna, mnogo bolje performanse očekujte od monokromatskog printera.

Na kraju, a ponekad zna biti veoma značajno, zbog prostora potrebnog za dodatne tonere i mehaničke dijelove, laserski printer u boji je znatno veći i teži u odnosu na svog monokromatskog ekvivalenta. Ipak, nabavka laserskog printera u boji itekako ima smisla i predstavlja dobru alternativu inkjet printeru u uredima u kojima više korisnika printa veću količinu grafike. Kada razmatrate koji ćete laserski printer kupiti, monokromatski ili u boji, savjetujemo vam da, pored najčešćih vrsta materijala koje printate, uzmete u obzir i cijene tonera.

Želite printer, skener, kopir i fax - sve u jednom?

Uz ovu vrstu uređaja često ćete naći skraćenicu AIO (all-in-one), odnosno sve u jednom i to najbolje opisuje multifunkcijske laserske printere novije generacije. Ova vrsta printera može zamijeniti skener, kopir i fax uređaje. Većina multifunkcijskih laserskih printera ima Ethernet, a neki od njih i integriranu Wi-Fi konekciju koja omogućava printanje dokumenata sa smartphonea ili tableta.

Kratko rečeno, ovi vam uređaji omogućavaju da uradite više posla u kraćem vremenu i tako idete ukorak sa sve većom količinom posla.

Laserski printeri pogodni su za upotrebu u malim uredima, velikim korporacijama, a sve više i za kućnu uporabu. Da ne duljimo, ukoliko vam je printer potreban u vašem svakodnevnom radu, a ne želite gubiti vrijeme, preporučujemo vam da pogledate i razmotrite 10 modela najboljih laserskih printera sa širokim rasponom cijena i mogućnosti koje smo za vas izdvojili:


Printer Brother

1. Brother DCP-9020CDW MFC LASER COLOR PRINTER -CEE – Izvrstan multifunkcijski laserski printer u boji namijenjen malim uredima koji ima mogućnost kopiranja, printanja i skeniranja. S ovim „all-in-one“ modelom duplex printera dobit ćete vrhunske rezultate. DCP-9020CDW omogućava automatsko dvostrano printanje u „crno-bijeloj“ verziji, kao i u boji s brzinom od 18 ppm (stranica u minuti) i rezolucijom 2,400x600 dpi. Povežite se preko Wi-Fi i printajte dokumente izravno s vašeg smartphonea.

Cijena: 2.975,00 kn s PDV-om*

 

 

 

M252

2. HP Laserjet Pro M252dw – Ukoliko trebate laserski printer u boji za svakodnevnu uporabu ili povremeno korištenje od strane više korisnika, HP Color LaserJet Pro M252dw je sjajan izbor. Uz veliku brzinu i vrhunsku kvalitetu teksta, uređaj nudi mobilno printanje, uz Ethernet ili Wi-Fi konekciju te mogućnost printanja s USB-a. Kvaliteta ispisa do 600 x 600 dpi. Za optimalne performanse uređaja preporučuje se printanje u rasponu od 250-2500 stranica mjesečno. Kapacitet spremnika za papir: 150 listova.

Cijena: 2.789,18 kn s PDV-om*

 

M424

  

3. Canon imageClass MF424dw – Monokromatski printer koji može preuzeti funkciju skenera, kopira i faxa. Canon's imageClass MF424dw daje vrhunske rezultate ispisa teksta i grafike s nevjerojatnom brzinom ispisa od 40 ppm. Maksimalni kapacitet ladice do 900 listova, uz već spomenutu respektabilnu brzinu ispisa i relativno niske troškove održavanja, čine ovaj monokromatski laserski printer pravim izborom za male i srednje urede.

  

 

MF6344. Canon Color imageClass MF634Cdw – multifunkcijski laserski printer u boji u samom je vrhu liste „all-in-one“ uređaja za osobnu uporabu, ali isto tako može odgovoriti zahtjevima malih i srednjih ureda. MF634Cdw je opremljen dvostrukim automatskim posluživačem listova (ADF) koji podržava obostrano skeniranje. Printa 19 stranica u minuti jednostrano, dok je dvostrani ispis ipak nešto sporiji. Ukoliko printate nekoliko stotina stranica mjesečno, a pored toga su vam potrebne i funkcije skenera i kopira, Canon Color imageClass MF634Cdw je sasvim dobar „entry-level“ uređaj.

  

38455. Dell Color Smart Multifunction Printer S3845cdn. Multifunkcijski laserski printer u boji kojem ćete teško pronaći zamjerku. Nudi visoku kvalitetu i veliku brzinu ispisa i prilično niske troškove održavanja za jedan all-in-one uređaj u boji. S maksimalnim mjesečnim ispisom od 80 000 stranica (preporučeni mjesečni ispis je od 2000-6000 stranica) ima niske troškove ispisa po stranici (1.4 US centa za crno-bijeli i 8.9 centi za ispis stranice u boji) . Ukoliko printate velike količine teksta, relativno visoku nabavnu cijenu uređaja zaboravit ćete već za nekoliko mjeseci, jer u ovoj klasi teško je pronaći brži i kvalitetniji AIO s manjim troškovima održavanja.

  

C405

 

6. Xerox VersaLink C405/DN. Veliki multifunkcijski laserski printer u boji respektabilne brzine ispisa od 36 stranica u minuti koji pruža korisniku velike mogućnosti. Ima 5-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a opremljen je i NFC-om što omogućava ispis dokumenata sa smartphonea i tableta. Dvostruki automatski posluživač listova (ADF) i visoka iskoristivost tonera (2500 stranica) također su značajke koje vrijedi istaknuti.

 

 

MC573

 

7. OKI MC573dn. Obzirom na brzinu ispisa i kapacitet papira OKI MC573dn je tipični predstavnik multifunkcijskih laserskih printera u boji s kojima dijeli i isti cjenovni rang. Brzina ispisa je 30 ppm, a rezolucija 1200 x 1200 dpi. Spremnik može prihvatiti 250 listova papira, a ima i opciju automatskog dvostranog ispisa.

 

  

C1760

 

8. Dell C1760NW. Ispišite savršene boje grafike i fotografija pomoću ovog printera kompaktnog dizajna (15.5" x 11.8" x 8.9") koji će vam, zbog svojih dimenzija, uštedjeti i prostor u uredu ili radnoj sobi. Ovaj printer kapaciteta spremnika za papir od 150 listova ima brzinu ispisa od 15 ppm za crno-bijele tekst i 12 ppm za dokumente u boji. Uz maksimalnu rezoluciju od 600 dpi i mogućnost povezivanja putem Wi-Fi, ovaj printer doseže radni ciklus od 30 000 stranica mjesečno.

  

M501

 

9. HP LaserJet Pro M501dn. Monokromatski laserski printer koji nudi dobru brzinu, veliki spremnik papira te vrhunsku kvalitetu ispisa, a predviđen je za veće količine ispisa. Može se povezati preko Etherneta, a možete ga koristiti i za ispis s android telefona i tableta. Brzina ispisa je 47.1 ppm. Osim maksimalnog mjesečnog radnog ciklusa od 100 000 stranica, vrijedi izdvojiti i veliki kapacitet spremnika koji može primiti 650 listova papira.

 

 

L2370

10. Brother HL-L2370DW. Monokromatski laserski printer koji nudi dobru brzinu ispisa (36 ppm), kao i solidnu kvalitetu ispisa teksta i grafike. Ima velik izbor načina povezivanja (Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet i USB), solidan kapacitet spremnika (250 listova papira), rezoluciju 2400 x 600 dpi te je cjenovno konkurentan uređajima u svojoj klasi. Zahvaljujući visokoj rezoluciji ovaj laserski printer omogućava nevjerojatnu kvalitetu ispisa.

 

 

Zbog velike konkurencije laserski printeri postaju jeftiniji, a unatoč brzom razvoju tintnih pisača još uvijek su nezamjenjivi kod korisnika kojima je potrebna vrhunska kvaliteta i velika brzina ispisa i pouzdanost. Nadamo se da smo vam ovim pregledom najboljih laserskih printera pomogli otkloniti poneku dvojbu u pogledu izbora pisača koji će udovoljiti vašim poslovnim ili privatnim potrebama.

*uređaji trenutačno dostupni u ponudi moj-toner.com

Natrag na novosti