Novosti - Koji toner je tvoj toner? najbolji zamjenski toneri
*Besplatna dostava za narudžbe iznad 250 kn
Info kontakt:
toner@moj-toner.com

Koji toner je tvoj toner?

 

tvoj najbolji toner je moj toner

 

 

'Je li zamjenski toner dobar izbor za tvoj printer ili bih ipak trebao kupiti originalni?'

 

'Kakva je kvaliteta zamjenskog tonera u odnosu na originalni?'

 

'Mogu li zamjenski toneri zaista naštetiti printeru i ugroziti korištenje garancije?'

 

 

 

To su neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor u ovom tekstu i uštedjeti sebi ili svojoj tvrtki novac pri sljedećoj kupovini tonera za tvoj printer.

Vjerojatno ćemo se složiti da nitko danas ne želi nepotrebno razbacivati novac, pogotovo ne na tonere za printer, osobito kad je na tržištu dostupna jednako kvalitetna alternativa. Originalni toneri često su skuplji od printera. Veoma kvalitetan printer danas se može se kupiti za svega 700 kuna, a originalni spremnici s tonerom mogu koštati više od nabavne cijene printera. To je razlog što se sve više potrošača odlučuje za zamjenske tonere za printere.

Original toneri

Kada kupuješ toner za printer kojega je proizveo određeni proizvođač za vlastiti brend printera, taj proizvod nazivamo originalnim ili skraćeno OEM (Original Equipment Manufacturer). Originalni toneri postavljaju standarde kvalitete i performansi. Pouzdani su, proizvode vrhunske ispise i proizvedeni su namjenski za određeni model printera.

Zamjenski toneri

Međutim, na tržištu su također dostupni novoproizvedeni zamjenski toneri za printere koji imaju gotovo istu kvalitetu, jednak kapacitet ispisa i trajnost kao i originalni, ali je njihova cijena često tri-četiri puta niža. Stoga nije čudo da su zamjenski toneri potrošačima prvi izbor.

U čemu je još, osim u cijeni, razlika između originalnih, obnovljenih i zamjenskih tonera? Vrlo rijetko i kod nekih specifičnih modela razlika može biti u kvaliteti ispisa. Praksa je pokazala da razlike u kvaliteti zna biti kod color tonera, dok kod crno bijelih uopće nema razlike.

Obnovljeni originalni toneri

Nakon što se tvoj toner isprazni iz originalnog spremnika tonera koji ste dobili uz svoj novi printer jedna od mogućnosti je recikliranje tog praznog spremnika. Mnoge trgovine uredske opreme sakupljaju prazne spremnike za toner koji se nakon toga očiste, napune tonerom i podvrgavaju kontroli kvalitete. Zbog načina proizvodnje nazivamo ih obnovljenim tonerima.

Za razliku od obnovljenih, zamjenski toneri ne proizvode se obnavljanjem originalnih, nego su nov i jedinstven proizvod koji odgovara vašem printeru kao i originalni. Zamjenski toneri pružit će vam jednaku kvalitetu kao originalni ili obnovljeni, a jedina razlika je u načinu proizvodnje. Kakav je zapravo odnos originalnih i zamjenskih tonera pokušat ćemo vam dočarati na sljedeći način. Promatrajte na trenutak zamjenske tonere kao generičke žitarice u supermarketu koje imaju isti izgled, miris i okus kao brendirane žitarice, ali se razlikuju po proizvođaču i pakiranju. Osim toga, suštinske razlike nema. Sličan je i odnos originalnih i zamjenskih tonera.

 

Tvoj toner je potrebno zamijeniti? Što odabrati?

 

Koju razinu kvalitete ispisa zahtijeva posao koji radite? To je prvo pitanje koje trebate sebi postaviti pri donošenju odluke o tomu koji ćete toner odabrati, zamjenski ili originalni. 

Ako su vam potrebne slike vrhunske oštrine i savršenog kolorita onda prednost dajte originalnom toneru. Ukoliko printate „crno-bijele“ dokumente zamjenski toneri su dostojna, a pritom mnogo jeftinija alternativa.

Nakon toga uzmite u obzir cijenu i potencijalni rizik. Ako se cijena originalnog tonera ne uklapa u vaš proračun, što je često slučaj, prednost će imati zamjenski. Međutim, u slučaju da vaša tvrtka iz bilo kojeg razloga ne može sebi priuštiti apsolutno nikakav rizik kad je u pitanju ispis radnih materijala, najbolje je držati se originalnog tonera.

Naposljetku, razmotrite i odnos između branda i garancije. Ugledniji brand zamjenskih tonera s dužom garancijom proizvoda svakako je poželjniji izbor u odnosu na manje poznat brand i kraću garanciju za proizvod.

Odabir kvalitetnog zamjenskog tonera uglednog proizvođača koji odgovara vašim potrebama može vam uštedjeti mnogo novca. 

Cijena zamjenskog tonera, kao što smo već rekli, niža je tri, četiri puta u odnosu na originalni, čak i kad se uračuna kapacitet ispisa i trajnost. Kada se cijena uzme u obzir zajedno s drugim faktorima, poput kvalitete i garancije, može se donijeti razumna odluka o tomu koji toner odabrati, originalni ili zamjenski.

 

Kvaliteta originalnog i zamjenskog tonera

 

Originalni toner često je u prednosti kada je riječ o kvaliteti, jer proizvođači ulažu mnogo novca za razvoj i patentiranje tehnologije za svoje printere. Tako, na primjer, originalni toneri mogu sadržavati neke komponente koje ih čine UV otpornima na sunčevu svjetlost ili imati poseban viskozitet kako bi se spriječila mogućnost oštećenja printera.

Proizvođačima printera, naravno, ne odgovara da potrošači koriste zamjenske tonere, jer mnogo više novca zarađuju na prodaji tonera nego printera.

Stoga pojedini proizvođači printera zastrašuju potrošače informacijama prema kojima bi korištenje zamjenskog tonera moglo ugroziti garanciju za printer, što je neutemeljeno, a u nekim zemljama i protuzakonito.

Realno je da kvaliteta zamjenskog tonera varira od prosječne do vrhunske, ovisno o proizvođaču.

Afirmirani i ugledni proizvođači, kao što je moj-toner, jamče visoku kvalitetu zamjenskih tonera, i to zbog znanja,  iskustva i pomnog odabira dobavljača.

Adler toneri proizvedeni su po najvišim standardima a jednakovrijednost originalnim tonerima potvrđuju certifikati izdani od strane ovlaštenih tijela.

U nastavku teksta za vas smo izdvojili neke od veoma traženih modela tonera za koje možemo gavarntirati najvišu kvalitetu, saznajte više klikom na svaki od njih:

1. Ako tvoj toner ima oznaku HP CE285A (85A)

• boja: crna
• kapacitet ispisa: cca 2000 stranica
• cijena ispisa po stranici formata A4 (5% pokrivenosti): 0,02 kn
• kompatibilan s modelima printera: Canon LBP 3010, Canon LBP6020B, Canon i-Sensys LBP6000, Canon i-Sensys        LBP6000B, Canon laser LBP6020 bijeli, 18 ppm, Canon laser LBP6020 crni, 18 ppm, Canon laser LBP6030 crni, 18 ppm, HP LaserJet P1105, HP LaserJet Pro P1102, HP Laserjet 1505, HP Laserjet M1120, HP Laserjet M1120n, HP Laserjet M1130, HP Laserjet M1132, HP Laserjet M1210, HP Laserjet M1212, HP Laserjet M1213, HP Laserjet M1217, HP Laserjet M1217nfw, HP Laserjet M121nf, HP Laserjet M1522n, HP Laserjet M1522nf, HP Laserjet P1005, HP Laserjet P1006, HP Laserjet P1007, HP Laserjet P1008, HP Laserjet P1009, HP Laserjet P1100, HP Laserjet P1104, HP Laserjet P1106, HP Laserjet P1107, HP Laserjet P1109, HP Laserjet P1505 (N), HP Laserjet Pro M1130, HP Laserjet Pro M1132 MFP, HP Laserjet Pro M1210 MFP, HP Laserjet Pro M1213 NF, HP Laserjet Pro M1217, HP Laserjet Pro P1100

2. Ako tvoj toner ima oznaku HP CF283A / 83A

• boja: crna
• kapacitet ispisa: cca. 1500 stranica
• cijena ispisa po stranici formata A4 (5% pokrivenosti): 0.03 kn
• kompatibilan s modelima printera: HP LJ M225dn, p/s/c/dpl/net/fax CF484A, HP LJ M225dw, p/s/c/dpl/net/fax CF485A, HP LJ Pro M125a MFP, p/c/s, CZ172A, HP LJ Pro M125nw MFP, p/c/s/n/w CZ173A, HP LJ Pro M127fn, p/c/s/fax/net CZ181A, HP LJ Pro M127fw, p/c/s/fax/net/w CZ183A, HP LaserJet Pro M201dw, CF456A

3. Ako tvoj toner ima oznaku HP Q2612A (12A) / FX10 / FX9, CRG703

• boja: crna
• kapacitet ispisa: cca. 2000 stranica
• cijena ispisa po stranici formata A4 (5% pokrivenosti): 0,02 kn
• kompatibilan s modelima printera: provjeri ovdje

4. Ako tvoj toner nosi oznaku HP CE278A (78A), ili CRG728

• boja: crna
• kapacitet ispisa: cca. 2100 stranica
• cijena ispisa po stranici formata A4 (5% pokrivenosti): 0.02 kn
• kompatibilan s modelima printera: provjeri ovdje

5. Ako tvoj toner nosi oznaku HP CE505A (05A) ili CF280A (80A)

• boja: crna
• kapacitet ispisa: cca. 2700 stranica
• cijena ispisa po stranici formata A4 (5% pokrivenosti): 0.02 kn po stranici
• kompatibilan s modelima printera: provjeri ovdje


Zamjenski toneri Adler® posjeduju certifikate koji potvrđuju da su jednako vrijedni kao originalni proizvodi čime se osigurava pouzdan rad i dugovječnost printera. Inače je pri nabavci ovih proizvoda preporuka da se kupuju od provjerenih trgovaca koji posjeduju potrebne certifikate kako ne bi izostala kvaliteta ispisa koju želite. 

Neka tvoj idući toner bude optimalana odabir uz našu pomoć. Za sve savjete naši operati su dostupni na email toner@moj-toner.com

Jedan od takvih trgovaca je www.moj-toner.com koji daje jednogodišnju garanciju za sve Adler zamjenske tonere ili povrat novca u roku od 14 dana ukoliko niste zadovoljni sa kupljenim proizvodom.

Moj-toner.com - prva adresa za tonere

Natrag na novosti